Gemeente Schouwen-Duiveland


ontvangen Quality Coast Award

Schouwen-Duiveland en Goedereede ontvangen Quality Coast Award

Publicatiedatum: 19 mei 2009
Datum laatst gewijzigd: 19 mei 2009

PERSBERICHT

Datum

19 mei 2009

A. Verseput, wethouder recreatie en toerisme, tel. 0111 452 100

SCHOUWEN-DUIVELAND EN GOEDEREEDE ONTVANGEN QUALITY COAST AWARD

Woensdag 27 mei ontvangen burgemeester G.C.G.M. Rabelink van de gemeente Schouwen-Duiveland en wethouder Van der Vlugt van de gemeente Goedereede in Noordwijk de QUALITY COAST AWARD. Schouwen-Duiveland is de eerste Zeeuwse gemeente die het keurmerk ontvangt.

Door het behalen van het keurmerk hebben Schouwen-Duiveland en Goedereede internationale erkenning gekregen in hun streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Met de Quality Coast award wordt de Brouwersdam, de verbinding tussen Goedereede en Schouwen-Duiveland internationaal op de kaart gezet als onderdeel van de Quality Coast.

Quality Coast is een Europees keurmerk voor mens- en natuurvriendelijk toerisme. Een keurmerk geeft consumenten inzicht in de mate van kwaliteit. Het keurmerk Quality Coast geeft de kwaliteit van een badplaats als geheel aan.

Met dat oogmerk is de Kustvereniging in 2005 een Europees programma gestart dat gericht is op de ontwikkeling van een keurmerk voor kustgemeenten, onder de naam Quality Coast. Het Quality Coast programma is een aanvulling op het Blauwe Vlag programma, dat alleen gericht is op stranden en jachthavens. Op deze manier krijgt de bezoeker bredere informatie over de vakantiebestemming.

De aanvraag voor het keurmerk door de gemeenten komt mede voort uit het Ontwikkelingsprogramma Brouwersdam 2008-2013. Dit is de projectenlijst voor de Economische Visie Brouwersdam, waarin de beide provincies Zuid-Holland en Zeeland, de beide gemeenten Goedereede en Schouwen-Duiveland en ondernemersverenigingen in beide gemeenten, samenwerken om de Brouwersdam verder economisch recreatief te ontwikkelen.

Naast het ontvangen van de Quality Coast award valt er voor beide gemeenten nog meer te vieren. Op 14 mei ontvingen de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goedereede enkele blauwe vlaggen. Beide gemeenten zijn trots op de internationale erkenning die zij krijgen dankzij deze twee onderscheidingen. De gemeenten tonen dit op 28 mei; de wethouders van de gemeenten zullen op deze dag de vlag hijsen.