Gemeente Zoetermeer

Knikkerkampioenschap van Zoetermeer

Wie wordt de beste knikkeraar van Zoetermeer? Woensdagmiddag 27 mei vindt op het Stadhuisplein voor de eerste keer het knikkerkampioenschap van Zoetermeer plaats. Het kampioenschap is een van de officiële voorrondes van het JETIX NK Knikkeren, dat in het hele land in verschillende gemeenten wordt gehouden. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen. Inschrijven kan via www.jetix.nl/knikkers. Om 13.00 uur geeft wethouder Patrick van Domburg (stadspromotie; speelbeleid) het startsein.

Als basisscholen later uit zijn dan 13.00 uur kunnen kinderen ook nog meedoen. Er vallen mooie prijzen te winnen en voor de toeschouwers is er volop vertier, muziek en gezelligheid. De deelnemers worden in poules ingedeeld, zodat iedereen veel kan knikkeren. Tijdens het knikkerkampioenschap van Zoetermeer wordt gekeken wie de beste knikkeraar is en ook welke school zich Knikkerschool 2009 van Zoetermeer mag noemen. De beste knikkeraars plaatsen zich voor de NK Knikkerdag op 6 juni in Walibi World in Biddinghuizen.

De organisatie heeft op verschillende locaties in Zoetermeer knikkerpotjes verstrekt om te kunnen oefenen. Zo kunnen kinderen knikkeren op de VrijeTijdsCentra, bij de activiteiten van Zoethout en bij kinderactiviteiten vanuit de wijkposten. Het knikkerkampioenschap van Zoetermeer wordt georganiseerd door de Top Sports Group, JETIX en de gemeente Zoetermeer.