Gemeente Almere

Spreekuren in de Kruidenwijk

19-05-2009

Verdeling gebieden inloopspreekuur Kruidenwijk De gemeente Almere, woningcorporaties Ymere en GoedeStede, Politie Flevoland en stichting De Schoor gaan aan het werk in de Kruidenwijk. Samen werken de partijen eraan om de wijk schoon, heel en veilig te houden. Dit doen ze in overleg met de bewoners van de Kruidenwijk. Daarvoor vinden de komende maanden spreekuren plaats op verschillende locaties in deze wijk. Het eerste is op woensdag 27 mei.

Omdat de Kruidenwijk een grote wijk is, is deze ingedeeld in verschillende gebieden. In elk gebied komt een spreekuur, waar de bewoners in gesprek kunnen met de gemeente en de andere partijen. Op het kaartje staat welke gebieden dit zijn.

Spreekuur
Tijdens het spreekuur willen de samenwerkende partijen met de bewoners van de Kruidenwijk praten over fysieke zaken in de wijk, zoals onderhoud van bijvoorbeeld de hofjes en herinrichting van speelplekken. Daarnaast is veiligheid een belangrijk onderwerp; de bewoners wordt gevraagd naar hun mening over een eventueel op te richten buurtpreventieteam. De bewoners zijn de ogen en oren van de Kruidenwijk, daarom is hun mening over de wijk van groot belang voor de gemeente en de andere partijen.

Wijkschouw
Aan het einde van het spreekuur is er een wijkschouw. Bewoners van de Kruidenwijk kijken samen met medewerkers van de gemeente naar het openbaar gebied: ze kijken onder andere naar het groen, de bestrating en hoe schoon, heel en veilig het is.

Na afloop van de spreekuren en de wijkschouwen krijgen de bewoners te horen wat de uitkomsten zijn en welke acties de gemeente, samenwerkende partijen én bewoners kunnen ondernemen.

Bijlage(n)


* Verdeling gebieden inloopspreekuur Kruidenwijk