Deelgemeente Charlois Rotterdam

Quill komt thuis

Het kunstwerk Quill, dat ooit in het Zuiderpark prijkte, komt na een lange afwezigheid weer thuis. Op woensdagmiddag 27 mei wordt het bij de Kanovijver onthuld. Het elegante kunstwerk van oranje-rood en geel metaal, ook wel de ganzenveer genoemd, stond van 1973 tot 1988 in het Zuiderpark.

Een zwart-wit foto van het elegante kunstwerk 'Quill', hier nog in het Zuiderpark. Het beeld van de Britse kunstenaar Philip King werd verwijderd omdat het door verwildering van het park uit het zicht verdwenen was. Vanaf 2003 stond het beeld op de Parklaan in het Scheepvaartkwartier en maakte het deel uit van de beeldenroute Culturele As die loopt van het Centraal Station naar Hotel New York.

Buurtbewoners vonden het beeld daar echter niet passen. De Internationale Beelden Collectie Rotterdam besloot daarop het kunstwerk te verwijderen, te restaureren en terug te plaatsen in het vernieuwde Zuiderpark.

Feestelijke onthulling

De bijeenkomst in het Zuiderpark is op 27 mei van 16.00 tot 18.00 uur bij de Kanovijver nabij de Oldegaarde en restaurant Meerzicht. Dagelijks bestuurders Lionel Martijn en Ed Goverde zullen hierbij aanwezig zijn. Speciaal voor kinderen wordt er een kleurwedstrijd georganiseerd (laat je inspireren door de kleuren van Quill).

De feestelijke onthulling vindt plaats rond 17.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.