Gemeente Zoetermeer

Gemeente schakelt DSW in voor onderhoud openbaar gebied

Tien medewerkers aan de slag bij Stadsbeheer
De gemeente Zoetermeer gaat met de DSW (Sociale Werkvoorziening) een detacheringscontract aan voor tien DSW-medewerkers. Wethouder Edo Haan en de directeur DSW, Remco Wijnia ondertekenen de tien contracten op woensdag 27 mei. Van de tien DSW-ers gaan acht mensen aan de slag in de groenverzorging en twee mensen ruimen zwerfvuil op in het Stadshart en legen prullenbakken.

Het onderhoud van de openbare ruimte in Zoetermeer gebeurt deels door aannemers en deels door de gemeentelijke uitvoeringsorganisatie 'Bureau Stadsbeheer Uitvoering'. Stadsbeheer verzorgt onder meer het onderhoud van openbare ruimten in de wijken Stadshart, Driemanspolder, Palenstein en Dorp. De gemeente stimuleert de inzet van DSW, ook in het werk dat Stadsbeheer middels bestekken in de markt zet.

Sinds 2007 huurt de gemeente DSW-medewerkers succesvol in. Naar schatting werken nu zo'n 50 DSW-medewerkers in Zoetermeer in het onderhoud. DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan. Bij voorkeur op de reguliere arbeidsmarkt. Zij doen dit voor inwoners van de gemeenten Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer.