Gemeente Medemblik

51631 / 59730 51631

Nieuws

Provincie sponsort internationaal watersportevenement

De provincie investeert in watersport als sponsor van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. De 25e editie van de regatta start op woensdag 27 mei en eindigt op zondag 31 mei. Ook dit jaar zullen in Medemblik weer nationale en internationale topzeilers meedoen.

De regatta is het grootste zeilevenement voor Olympische zeilklassen en dit jaar ook onderdeel van de ISAF World Cup series. Op 27, 28 en 29 mei vindt om ca. 18.00 uur de Provincie Noord-Holland Champions Race plaats, waar de dagwinnaars per zeilklasse aan meedoen.

Watersportprovincie
Met de regatta brengt de provincie Noord-Holland als watersport-provincie in beeld. Noord-Holland is de provincie met de meeste ligplaatsen, de langste kustlijn en prachtige binnenmeren. De provincie investeert in uitbreiding van het aantal passantenplaatsen, aanleg-plaatsen in havens en het ontwikkelen van nieuwe watersportcentra naast Medemblik. Op de vernieuwde toeristische website www.noord-holland.com is van alles te vinden voor de toerist en de recreant.

Sponsoring
De provincie is sponsor van diverse culturele- en sportevenementen in Noord-Holland. Evenementen waar duizenden Noord-Hollanders aan meedoen en van genieten. Andere evenementen die de provincie in 2009 sponsort zijn bv de Wandel4Daagse Alkmaar, Uitmarkt Amsterdam, Dam-tot-Damloop en het Noord-Hollands Schaatsweekend.

Website

Kijk voor meer informatie op de website: www.medemblik.nl/haven.