Gemeente Zwolle

Uitnodiging inloopbijeenkomst nieuwe locatie busstation in Spoorzone op 27 mei 2009

Informatie

Zwolle werkt al langere tijd met een groot aantal partners aan de ontwikkeling van het stationsgebied. Voor die Spoorzone is de keuze van een (nieuwe) plek voor het busstation een belangrijke ontwikkeling. Iedereen die wil weten wat het resultaat is van de onderzoeken naar de vier overgebleven mogelijke buslocaties in de Spoorzone, is welkom op woensdag 27 mei tussen 16.00 en 20.00 uur in de Parkschool aan de Westerlaan.

De gemeente organiseert dan een inloopbijeenkomst over de vier ruimtelijke modellen: Stationsplein-West, Oosterlaan, Boven de sporen en Zuid. Deskundigen geven toelichting op het onderzoeksrapport aan de hand van een maquette en diverse tekeningen.

Om een volgende stap te kunnen maken in de visievorming van de Spoorzone is de locatiekeuze van het busstation een zeer belangrijke sleutel voor de nieuwe inrichting van het gebied. Er zijn, na eerst negen locaties globaal bekeken te hebben, nu vier mogelijke locaties nader onderzocht op hun voordelen maar ook op hun nadelen. De gemeenteraad wil de komende weken komen tot een principebesluit voor de beste locatie van deze vier.

Tijd: 16.00 tot 20.00 uur
Locatie: Parkschool, Westerlaan 22.

Bron: eenheid Wijkzaken
Datum van 25-05-2009 tot 28-05-2009