CBP presenteert onderzoeksbevindingen regionale EPD's

26/05/2009 15:31

College bescherming persoonsgegevens (CBP)

Op woensdag 27 mei presenteert het College bescherming persoonsgegevens (CBP) zijn onderzoeksbevindingen naar enkele regionale elektronische patiƫntendossiers (regionale EPD's).

Jannette Beuving, Collegelid, zal een korte introductie op de onderzoeksbevindingen geven, waarna ruimte is voor vragen. Na afloop van de persconferentie is mevrouw Beuving beschikbaar voor interviews.

Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd de persconferentie bij te wonen.

Nadere informatie:

Datum: Woensdag 27 mei 2009

Tijd: 10.00 uur - 11.00 uur.

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Frits van de Poel-zaal

Aanmelding:

Gelieve uw komst aan te melden bij Koosje Verhaar, woordvoerder en plv. hfd. Communicatie, via kvh@cbpweb.nl, 070-8888555 of 06 - 48132218.

Over het CBP

Iedereen heeft recht op een zorgvuldige omgang met zijn

of haar persoonsgegevens. Het College bescherming persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels die zien op de bescherming van persoonsgegevens, zo nodig met behulp van sancties. Daarnaast adviseert het CBP over voorgenomen wetgeving die betrekking heeft op de verwerking van persoonsgegevens. Bij het uitvoeren en verantwoorden van zijn werkzaamheden heeft het CBP oog voor de maatschappelijke context van de aan hem voorgelegde vragen, problemen of klachten. Het streeft naar een open dialoog met de samenleving en naar samenwerking met andere maatschappelijke organisaties.

www.cbpweb.nl





http://www.cbpweb.nl/

http://www.cbpweb.nl