Gemeente Coevorden

Wethouder Truus Pot ontvangt sponsortocht Stichting Personal Service Dogs in Gees

Wethouder Truus Pot van de gemeente Coevorden verwelkomt morgen, woensdag 27 mei, mevrouw Bea Sneep die een sponsortocht voor de Stichting Personal Service Dogs maakt. Bea Sneep is maandag 11 mei vanuit het Binnenhof in Den Haag vertrokken voor een tocht van bijna 300 kilometer in een rolstoel. In ongeveer drie weken verwacht zij te arriveren in Tweede Exloërmond. Woensdag wordt ze om half tien door de wethouder ontvangen in de gemeente Coevorden op camping De Lindehof, Dorpsstraat 10 in Gees. De route gaat woensdag van Gees naar Coevorden.

Stichting Personal Service Dogs is een gespecialiseerd opleidingsinstituut in de provincie Drenthe, waar hulphonden voor motorisch gehandicapten uit heel Nederland opgeleid worden. Per jaar wil de stichting ongeveer de twintig hulphonden overdragen. Deze honden worden aan de motorisch gehandicapte kosteloos in bruikleen gegeven.

Met haar rolstoeltocht wil Bea Sneep aandacht vragen voor de mogelijke terugtrekking van de vergoeding voor hulphonden door zorgverzekeraars per 1 januari 2010. Ze probeert tijdens de tocht geld binnen te halen voor mensen die een afwijzing hebben gehad, maar wel baat hebben bij een hulphond.