Gemeente Bernheze


voor

Gemeenteraad draagt burgemeester voor herbenoeming voor

Per 1 oktober 2009 verstrijkt de ambtstermijn van de heer A.A.M.M. Heijmans als burgemeester van Bernheze.

De commissaris van de Koningin heeft de gemeenteraad op 30 januari 2009 per brief laten weten dat de herbenoeming aan de orde is en dat de burgemeester aan haar heeft kenbaar gemaakt voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. Met het instellen van een vertrouwenscommissie en vaststellen van een verordening is op 19 maart 2009 de herbenoemingsprocedure formeel van start gegaan.

De procedure voorziet er in dat de gemeenteraad, op grond van de Gemeentewet en via de commissaris van de Koningin, een aanbeveling inzake herbenoeming doet aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester, bestaande uit de fractievoorzitters van de gemeenteraad, heeft deze aanbeveling voorbereid.

De vertrouwenscommissie heeft onlangs haar werkzaamheden afgerond en een vertrouwelijk verslag van bevindingen over het functioneren van de burgemeester uitgebracht aan de raad.

De gemeenteraad heeft op basis van dat verslag in zijn besloten vergadering van 25 mei 2009 besloten de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen om de heer A.A.M.M. Heijmans bij Hare Majesteit de Koningin voor te dragen voor herbenoeming per 1 oktober 2009 als burgemeester van Bernheze. Dit aanbevelingsbesluit is tijdens de aansluitend gehouden openbare raadsvergadering openbaar gemaakt.

Het Koninklijk Besluit over de herbenoeming wordt binnen enkele maanden verwacht.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35