Gemeente Boekel


Installatietechniek Boxmeer en Stair Mobil Nederland opgenomen in MKB Innovatie Top 100

Op donderdag14 mei hebben Syntens (innovatienetwerk voor ondernemers), het ondernemersmagazine Bizz en het Octrooicentrum Nederland, de MKB Innovatie Top 100 gepresenteerd. Deze ranglijst bestaat uit de 100 meest concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf het afgelopen jaar heeft gerealiseerd. Er staan 19 Brabantse bedrijven in de top 100 waaronder Installatietechniek Boxmeer BV en Stair Mobil Nederland uit Boekel.

Installatietechniek Boxmeer BV op positie 45
Installatie Techniek Boxmeer is een moderne onderneming die gespecialiseerd is in hoogwaardige producten voor ventilatie- en warmteterugwinning in woningen, hallen, stallen en bedrijfsgebouwen. Daarnaast verzorgt ITB alles op het gebied van centrale verwarming en sanitair. ITB heeft nu een eigen ITB-clicksysteem ontwikkeld waarmee kunststof dakkokers ter plekke in elkaar kunnen worden gezet. Dankzij het clicksysteem kunnen tevens heel gemakkelijk dubbelwandige kokers worden gemaakt. Op deze manier worden hoge transportkosten gespaard en kunnen onderdelen op voorraad bij dealers worden gelegd zonder dat het veel ruimte vraagt.

Stair Mobil Nederland op positie 99
Stair Mobil Nederland ontwikkelt interne transportmiddelen. In het bijzonder elektrische trappenklimmers die in staat zijn om over smalle, bochtige trappen grote en zware objecten zoals wasautomaten en zware verwarmingsketels, te vervoeren zonder dat er getild hoeft te worden. Nieuw is de combinatie van de Stairmobil met een lift. Het geheel is speciaal ontwikkeld voor het plaatsen van cv-ketels in bewoonde woningen. Vaak gaat het hier ook om het uitwisselen van de oude ketel voor een nieuwe energiezuinige ketel. Met Stairmobil+Lift kan apparatuur zoals een cv-ketel vanaf de werkvloer worden beladen. Het innovatieve aan deze combinatie is dat door de specifieke plaatsing van het hefplateau, het mogelijk is hiermee, beladen met een cv-ketel, over een smalle bochtige trap naar boven te rijden zonder te hoeven tillen. Dit kan zelfs ook over een vlizotrap. Boven aangekomen kan de installateur de cv-ketel, die op het plateau staat, eenvoudig met de lift op hoogte brengen om deze aan de muur te monteren zonder te hoeven tillen, wat anders altijd met twee man moet gebeuren.

Meest succesvol
Een deskundige jury riep Agis Automatisering uit Harmelen met cowmanager met SensOren uit tot de meest succesvolle en innovatieve onderneming. Dit is een continue meetsysteem dat niet rectaal, maar via het koeienoor meet hoe een koe zich voelt. Daarbij keek de jury naar de originaliteit, impact en omzetpotentie van de innovatie. Deze jury bestaat uit kamerlid Charlie Aptroot, ondernemers Bart Stomphorst en Joris Craandijk plus Arjan Kors van Bizz. De Top 100 werd bekend gemaakt door de voorzitter op de eretribune van het McDos Goffert voetbalstadion van N.E.C. in Nijmegen. Alle 100 genomineerde bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie.

Voorselectie door Syntens
De MKB Innovatie top 100 is tot stand gekomen na een voorselectie door Syntens, dat op jaarbasis 20.000 adviezen verstrekt aan het MKB over innovatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB toe in staat is. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn te vinden op www.syntens.nl/innovatietop100.