Deelgemeente Charlois Rotterdam

Jacqueline wint Charlois Next Top Model

Tijdens een zinderend spannende finale op zaterdag 23 mei is Jacqueline bekroond met de titel Charlois Next Top Model.

De vijf finalisten van Charlois Next Top Model: (vlnr) Gyselle, Daisy, winnares Jacqueline, Cheritha en Cathy (foto: fotopersbureau Cor Vos) De afgelopen maanden streden in vijf rondes twintig modellen om de titel Charlois Next Top Model. Zij kregen workshops waarmee zij hun creatieve talenten konden tonen en ontwikkelen: van het zichzelf presenteren en aannemen van de juiste houding tot en met het opvolgen van kleding- en kleurenadviezen. Diverse specialisten zetten hun kennis in: kappers, visagisten, fotografen, ex-modellen, een colour coach en beeld- en geluidsexperts.

Op zaterdag 23 mei was het zover: de zinderende finale waarin de winnares bekend werd gemaakt. Saar Koningsberger, bekend van muziekzender TMF, presenteerde de dag.

In deze allerlaatste ronde lag de nadruk op het presenteren van jezelf voor de televisiecamera. Alle vijf de modellen volgden hiervoor een spoedcursus bij het lokale tv station ETV.

Eén voor één voor de camera mochten de vijf modellen hun presentatie voor de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld houden. Vervolgens werd hen gevraagd naar hun ervaringen, waarna de juryleden hun eerste indruk vertelden. Nadat de presentaties van de vijf modellen waren getoond, ging de jury in beraad.

Om de spanning wat te verlichten was er een spetterende freestyle-act van de Groove Kings, Charloise finalisten van het programma Holland's Got Talent. Na dit swingende intermezzo kwamen dan toch eindelijk de bekendmakingen.

Allereerst werd bekendgemaakt welke leerling kapster / visagiste er met de prijs vandoor ging. Haar prijs bestond uit een modeweekend Antwerpen voor twee personen, 150 euro zakgeld en gratis VIP toegang tot Obsession4Fashion op zondag 24 mei in Off Corso aan de Kruiskade. Elize Schouwenaar was de gelukkige winnares.

Vervolgens maakte Bart Wisbrun van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld bekend dat, na een moeilijk juryoverleg, de keuze is gevallen op Jacqueline. Vanwege haar goede presentatietechnieken, sterke houding en uitstekende voorbereiding voor haar presentatie is zij verkozen tot Charlois Next Top Model. Ze gaat naar huis met een modeweekend Antwerpen voor twee personen, 150 euro zakgeld, gratis VIP toegang tot Obsession4Fashion, opname in het modellenbestand van Show Me Style Entertainment en natuurlijk het ambassadeurschap van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld.

De komende tijd wordt Jacqueline ingezet bij anti-pest campagnes op scholen en is zij spreekbuis namens de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld met het thema Moed.

Cineac Charlois heeft alle halve finalisten (tien in totaal) gevraagd om op te treden als gast-presentatrice/presentator voor het komende najaar. Ook worden de modellen gevraagd om mee te doen aan het Fashion Event 2009.

Your World

Charlois Next Top Model is onderdeel van het Rotterdamse Jongerenjaar in de deelgemeente Charlois. Het project wordt gesubsidieerd door Your World en de deelgemeente Charlois. Op de website www.atcharlois.nl vindt u een overzicht van Charloise activiteiten in het Rotterdamse Jongerenjaar 2009.