Politie Drenthe

Woensdat

Provincie Drenthe, 27-05-2009

Automobiliste ziet fietser over het hoofd

WESTERBORK Dinsdagmiddag is een 86-jarige vrouw uit Westerbork op de Hoogeveenseweg aangereden door een 51-jarige automobiliste uit Westerbork. De vrouw reed op haar fiets en wilde bij de kruising met de Selhof oversteken. De automobiliste, welke van links kwam, zag de fietser over het hoofd en verleende daardoor geen voorrang. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De 86-jarige vrouw is met een hoofdwond overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2009014413)

Man licht gewond door openslaand portier

ASSEN Een 62-jarige man is dinsdagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 18-jarige automobilist uit Gieterveen had zijn auto geparkeerd aan de Julianastraat. Toen hij zijn linkerportier opende botste de 62-jarige fietser tegen het portier en kwam ten val. De man is met een kleine hoofdwond overgebracht naar de eerste hulp van het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (2009014341)

Beschonken bromfietser aangehouden

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 38-jarige bromfietser uit Assen op het Stationsplein aangehouden. De man had te veel alcohol gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 620 ug/l (1,4 promille). Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009014505)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Dinsdagmiddag zijn op het Monderiaanplein twee winkeldieven aangehouden. Een 54-jarige vrouw en een 45-jarige man, beiden uit Emmen, hadden kledingstukken uit een winkel aan het Monderiaanplein meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel had hen door en alarmeerde de politie. Beide winkeldieven konden hierop worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Naast een winkelverbod wordt er proces-verbaal tegen beide opgemaakt. (2009014448)

Man aangehouden voor vernieling

ASSEN Een 29-jarige man uit Assen is dinsdagavond aangehouden voor vernieling. De man had vernielingen aangebracht bij een pand aan de Vaart Noordzijde. De man had een houten luik in een raam vernield en was het pand binnen gegaan. Met behulp van een diensthond kon de man in het pand worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Hij kon later die avond met een dagvaarding op zak weer naar huis. (2009014474)

Zonder rijbewijs tegen de schutting

ASSEN Dinsdagavond is een 16-jarige jongen aangehouden. De jongen was gaan rijden in een auto zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. De jongen reed over de Tarwehullen, had het voertuig niet onder controle en reed tegen een schutting bij een woning. De jongen is hierop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2009014495)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.