Politie Groningen

Woensdag 27 mei 2009

Provincie Groningen, 27-05-2009

Winschoten: drugsdealer in woning aangehouden

De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Garst een 28-jarige man aangehouden. De Winschoter wordt ervan verdacht dat hij aan twee minderjarigen uit Winschoten (14 en 16 jaar) en een 30-jarige man uit Winschoten vanuit zijn woning hard- en softdrugs heeft verkocht. De politie zag de kopers van de drugs uit de woning aan de Garst komen. Zij werden door de politie opgevangen en aangehouden. Alle drie waren in het bezit van drugs. Hierop werd de 28-jarige ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie vond 35 gram speed, ruim 100 gram weed, 5 gram hasj, geld en diverse drugstoebehoren. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De drie drugskopers mochten na verhoor weer naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wehe den Hoorn: bromfietser gewond na aanrijding

Bij een ongeval op de Mernaweg in Wehe den Hoorn is dinsdagmorgen een 16-jarige bromfietser uit Niehove gewond geraakt. Een 51-jarige automobilist uit Eenrum wilde vanaf de Mernaweg afslaan naar een oprit. Op datzelfde moment kwam de bromfietser aanrijden. De automobilist zag de Niehover vermoedelijk over het hoofd. De tiener kon een aanrijding niet voorkomen en kwam tegen het voertuig tot stilstand. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval op.

Sappemeer: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Knipper in Sappemeer een hennepkwekerij ontmanteld. In een van de kamers van de woning vonden politieagenten 467 hennepplanten. Het energiebedrijf constateerde dat de elektriciteit van de kwekerij illegaal werd afgetapt. De planten en de materialen van de kwekerij zijn vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Groningen: Stadjer beledigt agenten

De politie heeft dinsdagavond op de Noorderbinnensingel een 55-jarige man uit Groningen voor belediging aangehouden. De Stadjer beledigde surveillerende agenten met diverse scheldwoorden. Dit deed de verdachte zonder dat daar een aanleiding voor was. De man werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor baldadigheid

Een 39-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden op de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. De man liep met een fietspomp boven zijn hoofd op een agent af, die op dat moment bezig was met een bekeuringsgesprek. Kennelijk had de verdachte de intentie om de agent met de fietspomp slaan. De 39-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Leek: gekantelde aanhangwagen op A7

Door een stuurfout van een 43-jarige man uit Roden is dinsdagmiddag op de afrit A7 bij Leek een aanhanger gekanteld. De bestuurder kwam door de stuurfout met zijn voertuig in de berm terecht. Hij wist zijn auto op de weg te houden, maar zijn aanhanger niet. De afrit werd ongeveer drie uren afgesloten. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Scheemda: man aangehouden voor mishandeling

Een 55-jarige man uit Muntendam is dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor mishandeling. Politieagenten rukten uit na een burenruzie in Scheemda. Ze spraken daar met een 72-jarige man uit het dorp. Hij vertelde dat hij zojuist tijdens een ruzie over bouwplannen was geslagen en geschopt door de Muntendammer. De verdachte zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: winkeldief aangehouden

Een 29-jarige man uit Winschoten is dinsdagavond aangehouden voor een winkeldiefstal in Winschoten. De man stal bij een winkel aan De Venne twee pakken babyvoeding. De man, een bekende van de politie, zit nog vast. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.