Rechtbank 's-Hertogenbosch


Hof legt boetes op in omvangrijke overtreding Warenwet

âs-Hertogenbosch 27 mei 2009 - Het gerechtshof âs-Hertogenbosch heeft vandaag uitspraak in meerdere strafzaken tegen een 54-jarige handelaar in zuivelproducten uit Wijk & Aalburg. Ook waren er zaken tegen vier van zijn kinderen en twee bedrijven die aan hen gelieerd zijn.

Het hof heeft in 40 zaken uitspraak gedaan met in totaal 100 strafbare feiten. Het ging hier hoofdzakelijk om overtredingen van de Warenwet gepleegd in de periode van februari 2006 tot oktober 2006.

Voor 67 van de 100 feiten zijn de verdachten veroordeeld en in 1 geval is een gelieerd bedrijf niet-ontvankelijk verklaard in hoger beroep. Verdachten zijn van 32 feiten vrijgesproken.

Het hof heeft boetes opgelegd van in totaal 13.920 euro. Bovendien veroordeelde het de Wijk & Aalburger tot twee weken voorwaardelijke hechtenisstraf. Daarnaast is een grote hoeveelheid zuivelproducten in beslag genomen en onttrokken aan het verkeer. De rechtbank had in totaal ruim 40.000 euro boete opgelegd en de hoofdverdachte tot 6 weken onvoorwaardelijke hechtenis veroordeeld.

Eerder dit jaar werden dezelfde verdachten al in 32 soortgelijke zaken niet-ontvankelijk verklaard. Zij waren in beroep gegaan tegen de vonnissen van de rechtbank Breda. In een aantal van die gevallen is daartegen cassatie ingesteld.

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 27 mei 2009 Naar boven