Gemeente Hellevoetsluis


Subsidie voor roeiaccommodatie

De Gemeente Hellevoetsluis heeft EUR 10.750,- subsidie beschikbaar gesteld voor een roeiaccommodatie voor de nieuwe roeivereniging Voorne Putten.

Op advies van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) zijn de roeiverenigingen RVO uit Oostvoorne en Belos uit Heenvliet gefuseerd tot een nieuwe roeivereniging `Voorne Putten' (totaal 90 leden). De huidige locaties van de roeiverenigingen waren niet geschikt om uit te kunnen breiden, dus heeft men een nieuwe locatie gezocht en gevonden aan de Zwartewaalse zijde van de monding van het Kanaal door Voorne/Hoek Voedingskanaal. Binnenkort kan er gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie.

De Gemeente Hellevoetsluis heeft besloten het geld voor de realisatie van de roeiaccommodatie beschikbaar te stellen in het kader van de sportinvesteringssubsidie omdat hiermee wordt bijgedragen aan een gevarieerder sportaanbod. De gemeente stelt daarvoor wel de voorwaarde dat na afronding van het project een schriftelijke rekening en verantwoording wordt ingediend. De gemeente Brielle stelt onder dezelfde voorwaarden een subsidie beschikbaar.

05/26/2009