Gemeente Purmerend

Bouw brede school Wheermolen in 2010 van start

27 mei 2009

Kinderen in Wheermolen in schooljaar 2012/2013 naar nieuwe school

De Brede school in Wheermolen-West komt er toch. Nadat de bouw van de school eerder op financiële gronden niet door kon gaan, is het Bouwfonds gelukt het ontwerp haalbaar te maken. De verwachting is dat de school in het schooljaar 2012/2013 open gaat.

Wethouder Hans Engels: 'De gemeente is blij dat Bouwfonds de school toch gaat bouwen. We hechten aan goede gebouwen voor deze maatschappelijke voorzieningen in Wheermolen-West'. Eerder bleek de bouw van de Brede school financieel niet haalbaar. De gemeente had daarom besloten een nieuw plan te maken voor de Driehoek, met een andere Brede school en mogelijk andere woningen. Nu blijkt dat Bouwfonds met enige aanpassingen het ontwerp toch kan uitvoeren.

De aanpassingen zitten vooral in de keuze voor een soberder ontwerp. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in de keuze van vorm en materiaal. De bouw begint in 2010. In het schooljaar 2012/2013 kunnen kinderen er al naar school. In het gebouw van de Brede school zijn ook 55 sociale huurwoningen en 27 zorgeenheden opgenomen. Rein Willems, regiodirecteur van Bouwfonds, is ook blij dat de school er komt: "In een minder gespannen bouwmarkt zijn wij eruit gekomen door samen ook nog eens scherp naar het beoogde programma te kijken."