GroenLinks in de Europese Unie

PERSBERICHT

GroenLinks wil studeren in het buitenland gemakkelijker maken

Niels van den Berge (24), kandidaat-Europarlementariƫr voor GroenLinks, wil dat het gratis wordt om diploma's uit andere Europese landen gewaardeerd te krijgen. Nu lopen afgestudeerden op tegen kosten voor de behandeling van de aanvraag en voor de vertaling. GroenLinks wil af van deze belemmering om in het buitenland te gaan studeren.

Zowel universitaire als HBO- en MBO-afgestudeerden die in het buitenland een opleiding hebben gevolgd, moeten hun diploma en vakkenpakket laten waarderen volgens de nationale normering. Dit geldt met name voor afgestudeerden die nog een vervolgopleiding willen doen. GroenLinks wil dat Europa de waardering van diploma's uit andere EU-lidstaten gratis maakt.

Van den Berge: "Culturele uitwisselingen en studeren in het buitenland dragen bij aan de Europese integratie. Het wordt studenten nu nog lastig gemaakt om hun diploma dat ze in het buitenland hebben gehaald, hier te gebruiken en andersom. Europa kan die drempel heel gemakkelijk wegnemen. Laten we dat dan ook doen".

Niels van den Berge is de nummer 4 op de lijst van GroenLinks voor de Europese verkiezingen. Hij is met zijn 24 jaar de jongste kandidaat voor de Europese verkiezingen van alle politiek partijen. Van den Berge studeert bos- en natuurbeheer aan de Universiteit van Wageningen.


--------------------