Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 26-05-2009

Vijf aanhoudingen voor handel in softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandagmiddag drie drugstoeristen aan op de Gagelboslaan.

De politie zag eerder hoe de drie verdacht rondliepen met een grote tas. Ze bezochten een pand in de Bosstraat en een coffeeshop.
Vervolgens stapten ze in de auto en werden op de Gagelboslaan staande gehouden voor controle. Bij controle van het voertuig werd in de grote tas hennep gevonden. Dit bleek na weging 850 gram te zijn. Twee van de verdachten hadden ook in hun kleding enkele grammen hennep. Alle drugs zijn in beslag genomen. De drie inzittenden van de auto, een 23-jarige man, een 23-jarige vrouw en een 28-jarige vrouw, allen afkomstig uit Frankrijk, zijn aangehouden en vervoerd naar het politiebureau. Ze zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. De politie maakt dossier op. Dit dossier zal worden doorgestuurd naar Frankrijk, zodat de verdachten in eigen land kunnen worden berecht.

De politie bezocht na aanhouding van de toeristen een pand in de Bosstraat, waar de drie hun drugs zouden hebben gekocht. Hier werden twee aanwezigen aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man en een 34-jarige man uit Bergen op Zoom. De twee ontkenden beiden
betrokkenheid bij de handel in drugs. Ook zouden ze allebei niets met het pand te maken hebben, maar toevallig aanwezig zijn. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na beroving met mes

BERGEN OP ZOOM: Maandag werd even na 18.00 uur geattendeerd op een schermutseling op Plein 13. Agenten werden aangesproken door twee mannen. Een van hen verklaarde zojuist beroofd te zijn door een man, die zich ook op het plein bevond. De politie hield op aanwijzen van de gedupeerde een 45-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Omdat hij gewapend zou zijn met een mes werd hij onder controle gebracht en liep hierbij enkele lichte schaafwonden op. In zijn kleding werden twee messen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.
Van de gedupeerde, een 19-jarige Belg, is aangifte opgenomen. Hij verklaarde dat hij geld had opgenomen bij een pinautomaat en
vervolgens direct door een man met een mes was bedreigd. De man pakte de Belg zijn portemonnee af, stapte op de fiets en wilde wegrijden. De aangever wilde dit verhinderen door de fiets vast te pakken. Door de schermutseling die hierop ontstond liep de Belg een steekwond in zijn arm op. Hij is hiervoor in het ziekenhuis behandeld en de wond is gehecht.
De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Aanhouding na aantreffen gestolen bromfiets

ROOSENDAAL: De politie trof dinsdagochtend in de tuin van een woning aan de Van Goghlaan een bromfiets aan. Bij natrekken van het kenteken bleek het voertuig als gestolen te zijn gesignaleerd. Een van de aanwezigen in de woning, een 25-jarige man uit Roosendaal, vertelde dat hij de bromfiets ter reparatie onder zich had. Het voertuig zou er pas een dag staan. Bij navraag bleek de bromfiets er al langer te staan en de man is aangehouden voor heling c.q. diefstal. Hij is ingesloten voor verhoor.

Ongeval na onwelwording

WOUW: Maandagmiddag meldde een getuige een ongeval op de Rijksweg A58. Een 42-jarige vrouw uit Den Haag werd tijdens het rijden vermoedelijk onwel en raakte met haar auto van de weg af. Ze reed tegen een hekwerk, sloeg over de kop en kwam tot stilstand in een sloot. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De aard van haar verwondingen is onbekend.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg maandagavond even na 23.00 uur melding van een ongeval aan de Augustalaan. Een bestuurder was hier met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan gereden en was er vervolgens vandoor gegaan. Bij arriveren van de politie zag men een oliespoor lopen. Door het spoor te volgen kwam men op de
Keurvoorstenweg uit bij een beschadigde bestelbus. In de bus lagen veel lege blikjes bier. De politie heeft een takelbedrijf verzocht het voertuig mee te nemen. De 37-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom is in zijn woning aangehouden. Hij had zichzelf telefonisch gemeld. De man verklaarde spijt te hebben van het feit dat hij was doorgereden na het ongeval. De man was volgens eigen zeggen uitgeweken voor een overstekende kat en had hierbij een geparkeerde auto geraakt.
De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 900 ug/l. Het rijbewijs van de man is
ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur. Na verhoor is de automobilist in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bestuurder rijdt 41 km/u te hard bij verkeerscontrole

NISPEN: De politie hield dinsdag een verkeerscontrole op de kruising tussen de Nispenseweg en de Zonnelandstraat. Aanleiding was onder andere een verzoek van het Bewonersplatform Nispen aan de wijkagent. Zij ondervonden steeds meer hinder van verkeer dat zich niet aan de maximum snelheid houdt.

Tijdens de controle werden 17 snelheidsovertredingen geconstateerd. Op de bovengenoemde weg mag maximaal 70 km/u worden gereden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 111 km/u.

Ook zijn er 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, 4 voor het niet op eerste vordering tonen van een rij- of kentekenbewijs, 1 voor het niet juist bevestigd hebben van de
losbreekreminrichting van een aanhangwagen en 1 voor het rijden in strijd met een de aangegeven rijrichting.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-05-2009 16:36 | © Regio Midden en West Brabant |