Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 26-05-2009

Vier aanhoudingen bij inbraak

TETERINGEN: Even na 03.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak bij een Arnold Janssenlaan. Een getuige zag meerdere mannen rondlopen. Ook zou er een auto bij het gebouw staan. Bij arriveren van de politie reed er net een bestelbus weg. Hierin stonden terrasmeubelen die vanaf het terrein van de zorginstelling waren weggenomen. Op het terrein werden nog twee mannen aangehouden die aan het signalement voldeden. Ook werd er een auto bij het terrein aangetroffen. De beide voertuigen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De vier aangehouden mannen, een 25-jarige man, een 33-jarige man, een 32-jarige man en een 29-jarige man uit Breda, zijn ook overgebracht naar het politiebureau. Een van hen, de 32-jarige Bredanaar, is tevens veelpleger. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Van de benadeelde is aangifte opgenomen.

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

BREDA: De politie trof dinsdag in Breda twee hennepkwekerijen aan. In een woning in de Nova Zemblastraat werd een kwekerij met 178
hennepplanten aangetroffen en geruimd. Er is nog geen verdachte aangehouden.
Aan de Leursebaan is een hennepkwekerij met planten aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen en geruimd. De huurders, een 32-jarige Bredanaar en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden als verdachten. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In beide gevallen was er sprake van diefstal van stroom. Er zal aangifte worden opgenomen van het energiebedrijf. Alle planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

87-jarige man raakt onwel waarna auto van de weg raakt in Baarle Nassau

BAARLE NASSAU: Vanavond is omstreeks 18.00 uur op de Loveren de bestuurder van een auto, een 87-jarige man uit Baarle Hertog (B), vermoedelijk in het voertuig onwel geworden. De auto raakte daardoor van de weg en kwam via een kleine greppel in een weiland tot
stilstand. Onmiddellijk kwamen de hulpdiensten, politie, brandweer en een ambulance ter plaatse. De voorzijde van de auto vatte vlam, dit werd door de brandweer geblust. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar een ziekenhuis inBredagebracht. Hij is echter overleden. Alles wijst er vooralsnog op dat het slachtoffer onwel geworden is en dat de auto daardoor van de weg is geraakt. Er zijn geen aanwijzingen dat andere voertuigen bij dit incident betrokken zijn. De familie is in kennis gesteld. (Auteur WvH)

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-05-2009 9:30 | © Regio Midden en West Brabant |