Politie Gelderland-Zuid

Aanrander aangehouden

Culemborg, Nieuwegein, 27-05-2009 o Op vrijdag 22 mei 2009 werden vier meisjes slachtoffer van een aanrander. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Dinsdagavond is een 47-jarige verdachte in zijn woonplaats Papendrecht aangehouden.

Vrijdag omstreeks 12.00 uur was een meisje uit Nieuwegein alleen op de Ravelstraat toen zij plotseling door een onbekende man op een scooter werd vastgepakt en naar een bosje getrokken. Het meisje werd hier vervolgens onzedelijk betast. Korte tijd later verdween de man. Later die dag ontving de politie de informatie dat mogelijk nog twee meisjes waren lastig gevallen door een man op een grijze scooter. Dit zou ook die vrijdagmiddag zijn gebeurd in de omgeving van de Ravelstraat in Nieuwegein.

Culemborg
Terwijl de politie deze zaken onderzocht kwam er informatie binnen dat die vrijdagmiddag rond 13.45 uur een man op een scooter een minderjarig meisje had betast in Culemborg. Alerte getuigen zagen in de Culemborgse wijk Dijkzicht een meisje het park in fietsen. Het viel hen op dat bij het meisje een man op een scooter reed. De getuigen vertrouwden dit niet en door hen werden voor de zekerheid enkele fotos van de man met de scooter gemaakt.
Na enige tijd kwam de man op de motorscooter alleen het park uit rijden. De getuigen gingen vervolgens poolshoogte nemen en troffen het meisje aan. Het kind gaf aan betast te zijn door de man op de scooter.

Samenhang
De politie heeft het sterke vermoeden dat het slachtoffertje uit Culemborg en de drie slachtoffertjes uit Nieuwegein door dezelfde man zijn betast/lastig gevallen.
De politie zet het onderzoek voort waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheid dat de verdachte meerdere slachtoffertjes heeft gemaakt door hen lastig te vallen/betasten.
De politie verzoekt eventuele slachtoffers of hun ouders, contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Signalement man
Blanke man
Gekleed in trainingsbroek met twee strepen aan de zijkant Zwarte helm

Signalement scooter
Grijze Kymco scooter (01)

Laatst gewijzigd 27-05-2009 12:27 | © Regio Gelderland-Zuid |