Ministerie van Algemene Zaken

Antwoord op vragen over de Verantwoordingsbrief 2008

Kamerstuk | 27-05-2009

Minister-president Balkenende heeft vragen beantwoord van Tweede Kamerlid Koser Kaya (D66) naar aanleiding van de Verantwoordingsbrief 2008. Ook heeft hij op verzoek van Tweede Kamerlid Blok (VVD) een overzicht gestuurd waaruit per ministerie blijkt hoeveel minder ambtenaren er zijn.

Geachte voorzitter,

Bij de Regeling van Werkzaamheden op 20 mei jl. heeft het lid Koser Kaya (D66) naar aanleiding van de Verantwoordingsbrief 2008 een aantal specifieke vragen gesteld die betrekking hebben op de meting van de voortgang van de afzonderlijke doelen. In reactie hierop verwijs ik naar de website www.regering.nl/verantwoordingsdag/ waarop n.a.v. uw verzoek alle gegevens over de delivery meting beschikbaar zijn gesteld.

Aanvullend heeft het lid Blok (VVD) naar aanleiding van opmerkingen in het rapport van de Algemene Rekenkamer verzocht om een overzicht per ministerie waaruit blijkt hoeveel ambtenaren er minder zijn, uitgesplitst naar beleid, uitvoering en ondersteuning. In de bijlage treft u een overzicht aan van de bezettingscijfers in de jaren 2006, 2007 en 2008, uitgespitst naar beleid, ondersteuning, inspectie/toezicht en uitvoering.

DE MINISTER-PRESIDENT,
Minister van Algemene Zaken, mr.dr. J.P. Balkenende

Meer informatie


* Overzicht bezettingscijfers 2006-2008 27-05-2009 | PDF document, 591 Kb