Gemeente Delfzijl

Trapautoâs grotendeels terug naar sponsors

De trapautootjes van het voormalige verkeerspark van Delfzijl gaan grotendeels terug naar de sponsors van wie nog een logo op de wagentjes voorkomt. Daarnaast krijgt een aantal musea een trapauto. Dit heeft de gemeente besloten nadat bleek dat de overgebleven autoâs tot de oudste exemplaren van het verkeerspark behoorden. Deze trapautootjes voldoen niet meer aan de eisen die vandaag de dag aan speelattributen worden gesteld en worden daarom niet weggegeven aan mensen en instellingen die ze als zodanig willen gaan (her)gebruiken.

De gemeente heeft ernaar gestreefd om de trapautootjes zoveel mogelijk in de regio te houden omdat hier de meeste herinneringen leven aan het voormalig verkeerspark.

Â

De sponsors zijn Aannemersbedrijf Kuipers en Dijk, Expert Boersma, DOW, Wijnne en Barends, Chem Dry Delfzijl, Olympia Uitzendbureau, ABN AMRO, Vd Storm Woninginrichting, NKF, Taxi Van Dijk en Wagenborg. De geselecteerde musea zijn het Verkeerspark Assen, Farmsumer Molen, privémuseum Het Olle Raifhoes in Wirdum en het speelgoedmuseum in Roden.

Â

Een trapautootje is via BioMCN aangeboden aan het Koninklijk Huis. Dit is overigens niet het originele autootje, want dat was er niet meer.