Judith Sargentini meest sexy kandidaat voor Europarlement

27/05/2009 14:07

World Population Foundation/ MYBODY

Utrecht, 27 mei 2009

Uitslag verkiezing:

Judith Sargentini meest sexy kandidaat voor Europarlement

GroenLinks-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Judith Sargentini (35) is vandaag door een deskundige jury unaniem verkozen tot meest sexy Nederlandse kandidaat voor het Europarlement. Deze verkiezing is georganiseerd door de Rutgers Nisso Groep, MYBODY en CHOICE, for youth and sexuality. De foto laat zien dat Judith er heel sexy uit kan zien. Maar daarom is het de organisatoren van deze verkiezing niet te doen. Voor hen is de meest sexy kandidaat voor het Europarlement degene die een progressief beleid en financiering bepleit rondom seksualiteit en het krijgen van kinderen.

Voor deze verkiezing kregen alle Nederlandse kandidaten voor het Europarlement een lijst opgestuurd met vragen over dit onderwerp. Vragen gingen bijvoorbeeld over het tegengaan van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie, over de noodzaak van goede seksuele voorlichting en over het belang van wereldwijde beschikbaarheid van anticonceptiemiddelen en bescherming tegen soa en hiv.

Antwoorden springen eruit

Volgens de jury springt Sargentini eruit vanwege haar standpunten en haar grote bereidheid om zich op dit thema in te zetten. De vrijheid zelf te kunnen kiezen over eigen lijf en leven en het verbeteren van seksuele en reproductieve gezondheid noemt zij de meest kosteneffectieve investering in ontwikkeling. "De armoedespiraal is alleen te doorbreken door te investeren in 'empowerment' van vrouwen. De EU moet zich daar sterk voor maken in het beleid voor volksgezondheid- en ontwikkelingsbeleid", zo schreef zij in haar toelichting. Sargentini stelde verder dat het recht op abortus voor alle vrouwen in Europa moet gelden, ook in Ierland, Spanje, Malta en Polen. "De EU kan de lidstaten niet verplichten abortus te legaliseren, maar moet dat wel sterk aanmoedigen." Ook gaf zij aan de strijd te zullen voortzetten die haar voorgangster Kathalijne Buitenweg heeft gevoerd om discriminatie op basis van seksuele oriëntatie en gender-identiteit te bestrijden. "Het is een schande dat er anno 2009 nog steeds landen zijn (buiten de EU) die homoseksualiteit strafbaar stellen", aldus Sargentini.

Ook mannelijke kandidaten scoorden hoog

Sargentini is niet de enige die zich inzet voor dit onderwerp. De jury is ook onder de indruk van de bijdragen van een aantal mannelijke kandidaten waaronder D66 kandidaat Gerhard Mulder, PvdA-lijsttrekker Thijs Berman en GroenLinks kandidaat Niels van den Berge, die veel aandacht heeft voor jongeren.

Organisatie

De verkiezing tot meest sexy kandidaat Europarlementariër wordt niet alleen in Nederland, maar ook in tien andere landen binnen de EU gehouden, te weten Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Polen, Spanje en Zweden. De juryleden van de Nederlandse verkiezing zijn Dianda Veldman, directeur Rutgers Nisso Groep, Yvonne Bogaarts, advocacy officer MYBODY en Marina Lacroix, youth advocate CHOICE, for youth and sexuality.

De Rutgers Nisso Groep is het kenniscentrum rond seksualiteit dat professionals ondersteunt in hun werk rondom seksualiteit. De Rutgers Nisso Groep doet onderzoek, ontwikkelt voorlichtingsprogramma's en heeft een informatiecentrum.

MYBODY steunt projecten van lokale organisaties in ontwikkelingslanden om nieuwe generaties, vrouwen en mannen, in staat te stellen zelf te beslissen over hun seksuele leven en het krijgen van kinderen. MYBODY is het label waaronder World Population Foundation (WPF) campagne voert in Nederland

Stichting CHOICE, for youth and sexuality is een jongerenorganisatie die zich nationaal en internationaal inzet voor de seksuele en reproductieve rechten van jongeren en voor het recht van jongeren om zelf invloed te hebben op beleid dat op hen betrekking heeft.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.mybody.nl