Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Start aanleg 18 holes golfbaan Amsterdamse Bos

27-mei-2009

In het Amsterdamse Bos wordt in week 22 gestart met de aanleg van een 18 holes golfbaan voor het golfevenement dat op 10, 11 en 12 juli wordt gehouden in het kader van het 75 jarig jubileum.

De tijdelijke golfbaan van ca. 6 hectare komt te liggen op de speelweide achter het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. De golfbaan wordt speciaal aangelegd om de Amsterdamse schooljeugd op 11 juli gratis kennis te laten maken met golf.

De werkzaamheden
Eind mei wordt op een mix van aarde en zand dubbel ingezaaid zodat daar ongeveer vijf weken later 18 bespeelbare greens tot bloei komen. Twee weken voor de aanvang van het evenement zal het bestaande gras tot fairways worden gemaaid om de contouren van de golfbaan goed zichtbaar te maken. De holes zijn korter dan gebruikelijk, daarom wordt er gespeeld met een lichtere bal en met drie stokken: een ijzer-7, een pitching wedge en een putter. De golfbaan is een ontwerp van de Belgische golfbaanarchitect Bruno Steensels, die wereldwijd vele baanontwerpen op zijn naam heeft staan, waaronder de Goyer in Eemnes en Groendael in Wassenaar.

Kids4Golf
Op 10 juli gaat het Kids4Golf evenement van start met een Bedrijvendag voor bedrijven uit de regio Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Badhoevedorp. Zowel de groepslessen als de ronde golf voor de schooljeugd op 11 juli worden begeleid door gekwalificeerde golfprofessionals. Er is plek voor 240 kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Op 12 juli kunnen ouders en grootouders van de kinderen kennis maken met golf. De 18 holes golfbaan blijft in totaal drie dagen liggen.

Promoten
f is een stichting die zich ten doel stelt de golfsport te promoten. Hierbij wordt de nadruk gelegd op kinderen van 8 tot 15 jaar. Kids4Golf organiseert laagdrempelige evenementen waarbij de jeugd (gratis) en volwassenen die ouder zijn dan 40 jaar kunnen kennismaken met de golfsport. Voor inschrijven en meer informatie ga naar: www.kids4golf.nl en www.amsterdamsebos.nl.