Rathenau Instituut


Vier landen sluiten zich aan bij wereldwijd klimaatdebat

Vier nieuwe landen hebben zich aangesloten bij het World Wide Views-project. Dit project wil de opvattingen van burgers over het klimaatprobleem laten horen op de klimaatconferentie in december. De vier nieuwe landen zijn St. Lucia, St. Vincent, Kameroen en Bangladesh.

Kwetsbaar
St. Vincent, St. Lucia en Bangladesh zijn door hun ligging kwetsbaar voor extreme weersomstandigheden en een stijging van de zeespiegel. De eilandnaties St. Vincent en St Lucia bevinden zich in de Cariben en Bangladesh bestaat grotendeels uit de gezamenlijke delta van de rivieren de Ganges en de Brahmaputra.

Klimaatconferentie
World Wide Views brengt wereldwijd de visie van burgers op het klimaatprobleem in kaart. De resultaten komen ter beschikking van de onderhandelaars van de klimaatconferentie in december van dit jaar. Deze conferentie moet een vervolg geven aan het Kyoto-protocol. In Nederland voert het Rathenau Instituut dit project uit. Het Rathenau Instituut ondervraagt Nederlandse burgers en ondersteunt de uitvoering van het project op de Malediven.

Meer informatie:

* Projectpagina World Wide Views

* Internationale World Wide Views-website