Politie Zaanstreek-waterland

Skimmers actief

Purmerend, 26-05-2009 o De politie kreeg een melding van een man binnen die getracht had te pinnen op het Gildeplein in Purmerend bij een geskimde geldautomaat. Er was een kapje op de mond van het pinapparaat geplaatst welke de man makkelijk los kon trekken.

Agenten gingen ter plaatse en troffen een man aan die een potje lijm in de bosjes gooide dat mogelijk gebruikt was bij het vastmaken van het kapje. Verderop gedroeg een andere man zich verdacht in een auto. In de auto van de verdachte vonden de agenten diverse goederen, waaronder simkaarten. De auto is in beslag genomen en de
skimapparatuur wordt onderzocht. De beide mannen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Skimapparatuur is vaak niet makkelijk te herkennen. Let daarom bij geldautomaten op veranderingen, vooral als u regelmatig bij dezelfde automaat komt. Voel bijvoorbeeld of de invoergleuf voor de bankpas stevig vastzit. Raakt deze los dan is er bijna altijd sprake van skimapparatuur.
Ook kunt u letten op auto's en mensen in de directe omgeving. Het is bekend dat veel verdachten van skimmen uit het buitenland komen, met name uit voormalige Oostbloklanden. Ziet u iets vreemds, neem dan direct contact op met de politie via 0900-8844.