Gemeente Heusden


Mooi rapportcijfer voor leefbaarheid Heusden 26 mei 2009 Mooi rapportcijfer voor leefbaarheid Heusden

Gemeente presenteert Wijkatlas Heusden op 3 juni aan bewoners en instellingen

Heusdenaren waarderen de leefbaarheid van hun buurt gemiddeld met een 7,3. Dat blijkt uit de Wijkatlas Heusden 2009, die afgelopen dinsdag 26 mei aan de gemeenteraad werd gepresenteerd. Komende woensdag 3 juni wordt de Wijkatlas gepresenteerd aan bewoners en maatschappelijke instellingen.

Minder tevreden zijn de inwoners van de gemeente Heusden over de hoeveelheid en kwaliteit van de speelvoorzieningen in de wijk. Daarvoor geven ze gemiddeld een 5,5, terwijl zes procent van de ondervraagden dit als het grootste probleem in hun wijk ervaart. Het is een duidelijk signaal, waar de gemeente met het recent vastgestelde speelvoorzieningenbeleid al op geanticipeerd heeft. Overigens vindt zo'n dertig procent van de geënquêteerden dat verkeer het grootste probleem in hun wijk is.

Bewonersenquête
Naast deze twee voorbeelden staat de Wijkatlas boordevol statistische gegevens over de gemeente Heusden en geeft daarmee een goed beeld van hoe de gemeente er op dit moment voor staat. In de atlas is de gemeente thematisch in kaart gebracht en geanalyseerd. Per wijk of kern - zeventien in totaal - komen thema's aan de orde zoals wonen, leefbaarheid, veiligheid en werkgelegenheid. De onderzoekers hebben zich daarbij gebaseerd op de vorig jaar gehouden bewonersenquête en cijfers van maatschappelijke instellingen zoals Woonveste, politie en GGD.

De wijkatlas is hiermee een belangrijk instrument bij het maken van beleid door de gemeente, maar ook door professionals op het maatschappelijk vlak. Het is tevens een belangrijke bron voor het wijk- en buurtgericht werken, dat de gemeente in samenwerking met wijkbewoners en instellingen wil opzetten. Het geeft immers op inzichtelijke wijze aan hoe de verschillende wijken ervoor staan én welke zaken in welke wijk extra aandacht verdienen.

Cadeaubonnen

De publiekspresentatie van de Wijkatlas op woensdag 3 juni vindt plaats in het gemeentehuis in Vlijmen (Julianastraat 34) en begint om 19.30 uur. Tijdens de presentatie worden ook de cadeaubonnen uitgereikt, die onder de ruim 2.500 deelnemers aan de bewonersenquête zijn verloot. De winnaars van deze cadeaubonnen zijn persoonlijk uitgenodigd voor deze presentatie.
Geplaatst op: 26 mei 2009