Milieu Centraal


Cijfers bij voorstellen subsidie woningisolatie

Utrecht, 27 mei 2009 - De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie willen huishoudens verleiden om te investeren in dubbel glas en andere vormen van isolatie. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal zet op een rij wat isolatiemaatregelen per jaar aan gas besparen en hoe lang de terugverdientijd van de maatregelen is.

Een overzicht van de maatregelen is te vinden op: http://www.milieucentraal.nl/Domeinen/algemeen/Files/PDF/Isolatietabel 270509.pdf. De besparingen gaan uit van een gemiddelde tussenwoning.

Uit het Kamerdebat van vandaag zal blijken voor welke vorm van subsidiëring wordt gekozen. De voorstellen van de Kamer gaan over subsidie op dubbel glas en het verlagen van de BTW op werkzaamheden voor woningisolatie. Door subsidiemaatregelen wordt de terugverdientijd korter, waardoor mensen eerder geneigd zijn om maatregelen te nemen.

Op de site van Milieu Centraal (www.milieucentraal.nl) staan diverse adviesmodules om zelf besparingen in kaart te brengen. De Informatieservice (0900 900 1719, 15 ct per minuut) staat open voor vragen van consumenten.


------------------