Politie Hollands Midden

Politie Niewerkerk aan den IJssel roept getuigen op van overval paardenpension

In het onderzoek naar de overval op het paardenpension aan de Hoofdweg Zuid zet de recherche van het district Gouwe IJssel een stoepbord met een getuigenoproep in. Daarnaast wordt de getuigenoproep getoond op een beeldscherm bij het Shell Tankstation aan dezelfde weg. Op deze manier hoopt de recherche personen te bereiken die meer weten over de overval.

De overval

Op donderdag 14 mei vond de overval plaats op de woning die naast het paardenpension is gevestigd. Omstreeks 12.30 uur belden twee overvallers bij de woning aan. Op het moment dat de deur werd opengedaan duwden zij met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen de bewoner de woonkamer in. Doordat de bewoners zich echter verweerden wisten zij te ontkomen aan de greep van de overvallers. De overvallers kozen er op dat moment voor om te vluchten.

De twee daders renden weg in de richting van het fietspad Warmoezierspad. Daarna zijn ze in de wijk Parkzoom gesignaleerd. Ze zouden voor het laatst gezien zijn in de buurt van de Luxemburgsezoom richting Hoofdweg Zuid.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt personen die informatie hebben over deze overval zich te melden. Dit kan op het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel aan het Raadhuisplein 50 of via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die anoniem willen blijven kunnen bellen naar 0800-7000.

Compositietekening in Hart van Nederland

Vanavond, woensdag 27 mei, in de late editie van Hart van Nederland wordt aandacht besteed aan de overval op het paardenpension in Nieuwerkerk. In de uitzending wordt een compositietekening getoond van een van de daders. Heeft u het programma gemist dan kunt u de uitzending terugkijken op http://www.hartvannederland.nl/programmagemist.