BNP Paribas AM en AXA IM ondertekenen transfer EasyETF-trackers

27/05/2009 15:49

Forman Investor Relations

PERSBERICHT, Amsterdam, 27 mei 2009

BNP Paribas Asset Management en AXA Investment Managers (AXA IM) ondertekenen overeenkomst voor de transfer van het volledige gamma EasyETF-trackers naar BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) en AXA Investment Managers (AXA IM) hebben op 20 mei 2009 een overeenkomst ondertekend waarbij AXA IM het operationele beheer van de grondstof-, vastgoed-, sector-, krediet- & infrastructuurtrackers overdraagt aan BNPP AM. Dit vertegenwoordigt in totaal 22 fondsen en euro 1,3 miljard vermogen onder beheer per 30 april 2009.

Thibaud de Vitry, Global Head of AXA IM Investment Solutions, zei het volgende: "We zijn heel trots op alles wat we met BNPP AM gerealiseerd hebben tijdens de voorbije 4 jaar van ons partnership. Gezien de evolutie van de economische omgeving en de versterking van een aantal strategische keuzes voor AXA IM hebben we het belang van onze aanwezigheid op de EFT-markt herbekeken. Het EasyETF-gamma heeft een fase van rijpheid bereikt waarin het meer aangewezen lijkt om één enkele beheerder te hebben, en het verheugt ons dat BNPP AM die taak op zich neemt."

Zodra de transactie voltooid is, zal het volledige EasyETF-gamma geïntegreerd en beheerd worden door één enkel beheerteam binnen SIGMA, de afdeling Index Management, structured products en risicotoewijzing van BNPP AM.

Denis Panel, verantwoordelijke van SIGMA, de afdeling van BNPP AM die zich toespitst op indextrackers en gestructureerde producten, zei: "De Groep BNP Paribas gelooft sterk in het ontwikkelingspotentieel van de trackers-markt. Daarom neemt onze vermogensbeheerafdeling, BNPP AM, vandaag het beheer van het EasyETF-gamma over, goed voor 3,4 miljard euro beheerd vermogen, dat tot nu toe, sinds het in 2005 aangegane partnership, gezamenlijk beheerd werd met AXA IM." Hij voegde er nog het volgende aan toe: "Door deze overeenkomst krijgen de trackers een centrale plaats voor de verdere ontwikkeling van BNP Parisbas, omdat we zo al onze expertises op gebied van vermogensbeheer en investment banking samenbrengen. We onderhouden nauwe banden met de teams van AXA IM om de continuïteit van het beheer van onze producten en de bescherming van onze klanten te garanderen."

De transactie zou vóór eind 2009 rond moeten zijn, na goedkeuring door de regelgevende instanties in Frankrijk en Luxemburg.


- EINDE -

Perscontacten:

AXA Investment Managers Forman Investor Relations

Katrien Hermans Jeroen Mol

Tel. : +32 (0)2 679 63 67 Tel : +31 (0) 70 416 1649

E-mail : katrien.hermans@axa-im.com E-mail : jmol@forman.nl

Informatie voor de redactie:

EasyETF

Het EasyETF-gamma is een uniek aanbod dat kan bogen op de gezamenlijke knowhow van AXA Investment Managers en BNP Paribas als fondsenbeheerders, marktmaker en verdelers. Het gamma heeft tot doel beleggers toegang te verlenen tot een immer groeiende variëteit van activaklassen (aandelen, obligaties, geldmarkt, bedrijfsobligaties, vastgoed, indexen van grondstoffenfutures, Sharia-compatibele aandelen, enz.) en diverse economische sectoren (bank, gezondheid, media enz.) en thema's (infrastructuur, milieu, kernenergie, enz.) om het rendement van hun activatoewijzingstrategieën bij te sturen.

Het EasyETF-productgamma bestaat nu uit 56 trackers, waarvan er 55 noteren op Euronext Parijs,

8 op de Deutsche Börse, 2 op de Zwitserse beurs (SWX) en 7 op de Borsa Italiana, in totaal goed voor euro 3.374 miljard- vermogen onder beheer.

Het eerste sectorgamma voor Egypte en de VAE bestaat momenteel uit:


- 19 aandelentrackers die gekoppeld zijn aan de grootste wereldwijde, Europese, groeimarkt-, Amerikaanse, Aziatische, Midden-Oosterse en Afrikaanse indices;


- 11 trackers gekoppeld aan thematische indexen: maatschappelijk verantwoord beleggen via de ASPI Eurozone index, milieu, luxe, landbouw, water, kernenergie, afval, beperkte CO2, infrastructuur; Sharia-compatibele beleggingen;


- 10 sectortrackers;


- 2 trackers op beursgenoteerd vastgoed voor de eurozone, Europa en wereldwijd;


- 3 iBoxx overheidsobligatietrackers op de eurozone;


- 2 geldmarkttrackers op de eurozone en de VS;


- 2 trackers op kredietderivaten op iTraxx(R) indices;


- 5 grondstoftrackers;


- 3 trackers met een 'double short' strategie.

Meer informatie over het EasyETF-gamma en de trackers-beleggingstrategieën is beschikbaar op www.easyetf.com


- Gegevens per eind april 2009

BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) is een Europese leider in het beheer van traditionele, indexgekoppelde en gestructureerde beleggingen. BNPP AM is de oorspronkelijke kernactiviteit van BNP Paribas Investment Partners (BNPP IP). BNPP IP bundelt het volledige spectrum van de vermogensbeheer knowhow van de groep BNP Paribas. Via een uniek platform dat onmiddellijke en eenvoudige toegang verleent tot een brede waaier van gespecialiseerde partnerondernemingen is BNP Paribas Investment Partners uitgegroeid tot een leider onder de multispecialist vermogensbeheerders. Eind maart 2009 bedroeg het vermogen onder beheer euro 325 miljard- , waarvan bijna de helft beheerd werd voor institutionele klanten. Met 2.600 specialisten die diensten verlenen aan klanten in 72 landen garandeert het Partnernetwerk de klanten de meest geavanceerde en gespecialiseerde knowhow op het vlak van vermogensbeheer. Hierbij wordt een uitstekende dienstverlening aan de klanten gecombineerd met innovatieve oplossingen op basis van één of meerdere specialiteiten.

BNP Paribas CIB

De BNP Paribas Corporate en Investment Banking divisie telt bijna 16.000 werknemers in 53 landen overal ter wereld. BNP Paribas CIB opereert voornamelijk in de volgende 3 sectoren:

Derivaten - één van de grootste spelers ter wereld in rates-, credit-, forex-, grondstoffen-, en aandelenderivaten

Capital markets - één van de 10 grootste financiële instellingen op gebied van schuld- en aandelenactiviteiten in euro(obligatie-emissies, effectisering, converteerbare obligaties, aandelen)

Structured Finance - een wereldspeler op gebied van overnames, export, project- en grondstoffen financiering

www.bnpparibas-am.com

AXA Investment Managers

AXA Investment Managers is een multi-expert vermogensbeheerder, een 100% dochteronderneming van de AXA Groep, wereldleider in financiële bescherming. AXA IM is met 477 miljard euro vermogen onder beheer (eind maart 2009) een van de grootste in Europa gevestigde vermogensbeheerders. AXA IM telt wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers en is actief in 22 landen.

AXA Investment Solutions

Investment Solutions voegt de onderzoeks- en beleggingscapaciteiten van AXA IM samen tot op maat gemaakte beleggingsoplossingen voor alle AXA IM klanten.

Experts van het Investment Solutions team beheren een brede waaier aan oplossingen, van asset liability mangement tot activatoewijzing, van gestructureerd beheer tot Insurance Investment, voor een totaal beheerd vermogen van ongeveer 290 miljard euro- .

Er zijn Investment Solutions teams in België, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Nederland, Singapore, Zwitserland, het Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten.

per eind maart 2009.

www.axa-im.nl

De informatie in dit persbericht was geldig op de dag dat het bericht vrijgegeven werd. Het bericht vormt geen 'Financial Promotion', zoals die door de Financial Services Authority omschreven werd. Het persbericht is uitsluitend bedoeld ter informatie. Er mogen geen financiële beslissingen genomen worden op basis van de informatie die hier verstrekt werd.