Gemeente De Ronde Venen


Schaatsen op het Raadhuisplein

Het college van B en W heeft dinsdag 26 mei besloten een initiatief om een tijdelijke schaatsbaan aan te leggen op het Raadhuisplein financieel te ondersteunen. Het initiatief is afkomstig van de schaatsverenigingen Vios en Voorwaarts uit Vinkeveen en Hou Streek uit De Hoef. De verenigingen willen dat er van 2 tot en met 28 december kan worden geschaatst op het Raadhuisplein in Mijdrecht.

De tijdelijke schaatsbaan vormt voor de jeugd een unieke mogelijkheid om op een eenvoudige en aantrekkelijke manier kennis te maken met de schaatssport. Alle basisschoolleerlingen krijgen de mogelijkheid om via hun school gratis gebruik te maken van de ijsbaan. Daarnaast zorgt de baan in de decembermaand voor een extra feestelijke sfeer in het centrum van Mijdrecht. De verwachting is dat de mogelijkheid om te schaatsen een regionale aantrekkingskracht heeft en een positieve invloed zal hebben op de bestedingen in de gemeente.

De schaatsverenigingen Vios, Voorwaarts en Hou Streek hebben speciaal voor het evenement de stichting DRV-on-Ice opgericht. Naast deze ijsclubs zijn nog andere lokale ijsclubs bij het evenement betrokken. Ook een aantal lokale ondernemers en de gemeente assisteren de stichting bij de organisatie.

Omdat de schaatsbaan wordt gerealiseerd door lokale vrijwilligerorganisaties, is het mogelijk de kosten relatief laag te houden.

Desondanks kost het bijna 100 duizend euro om het mogelijk te maken een kleine vier weken te schaatsen op het Raadhuisplein. Hoewel de stichting het lokale bedrijfsleven zal benaderen voor sponsoring, is een aanzienlijke bijdrage vanuit de gemeente noodzakelijk om de kosten van het evenement te kunnen dekken. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten 40 duizend euro aan het evenement bij te dragen.