Gemeente Veenendaal


Veenendaal voert Elektronisch Kinddossier in

Op 12 mei 2009 heeft het college ingestemd met de implementatie van het Elektronisch Kinddossier (EKD). Het consultatiebureau en de GGD gebruiken het Elektronisch Kinddossier. Ze registreren hierin gegevens over de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om gegevens over gewicht en lengte. Deze gegevens worden op dit moment nog verwerkt in papieren dossiers.

Â

Alle gemeenten voeren in opdracht van het Rijk het Elektronisch Kind Dossier in. Het is de bedoeling dat het EKD eind 2009 volledig is ingevoerd. Elk kind en elke jongere heeft dan een eigen elektronisch dossier. Voor kinderen, jongeren en ouders verandert er met de komst van het Elektronisch Kinddossier weinig. Het consultatiebureau en de GGD blijven gebruik maken van de gegevens die ze nu al hebben. Het belangrijkste verschil is dat nieuwe gegevens uit een consult of onderzoek voortaan digitaal worden opgeslagen.

Â

De gemeente Veenendaal werkt bij het invoeren van het Elektronisch Kind Dossier samen met 29 andere Utrechtse gemeenten en de provincie. Dit houdt in dat alle consultatiebureaus en GGD's met hetzelfde programma werken. Hierdoor wordt de overdracht van gegevens bij onder andere verhuizing naar een andere woonplaats eenvoudiger.

Â