KNHS


De klasse BB eventing
27 mei 2009
eventing paard

De BB Eventing geeft nieuwe mogelijkheden in de sport, vooral om de sport in wedstrijdvorm op een lager niveau te beoefenen. De mogelijkheden die de BB geeft zijn nog niet bij alle ruiters en organisatoren duidelijk, vandaar een nadere uitleg.

In de BB mogen alle KNHS leden starten, een startkaart is niet verplicht. Voor ruiters van 18 jaar en ouder, die regulier bij de paarden zouden moeten starten maar die rijden met een pony geldt dat zij de keuze hebben om uit te komen in de rubriek behoren bij de categorie pony of bij de paarden. Kortom ben je ouder dan 18 en rijd je met een pony dan heb je de keuze om in de BB bij de betreffende categorie ponys of bij de paarden te starten.
Organisaties die voorheen een oefencross organiseerden kunnen overwegen om deze als BB Eventing aan te melden, hierdoor is het mogelijk om een wedstrijd te verrijden en prijzen uit te reiken.

De BB wordt uitgeschreven onder de reguliere hoogte van klasse B en de afstand is korter dan in klasse B. Daaronder zijn hoogte en afstand vrij. De hoogte en afstand dienen wel van tevoren bekend te zijn en te staan genoemd in het vraagprogramma zodat ruiters weten waar zij voor inschrijven.