Gemeente Hoorn

Gemeenteraad voert debat over openbaar groen

Op dinsdagavond 26 mei 2009 voerde de Hoornse gemeenteraad een interpellatiedebat over het oneigenlijk gebruik van gemeentegrond. Op verzoek van de VVD en de fractie Tonnaer werd wethouder Cilia van Weel gevraagd uitleg te geven over de gang van zaken rond dit dossier.

Op dinsdag 18 november 2008 stemde de gemeenteraad in met het plan om particulier gebruik van openbaar groen in te dammen. Bewoners zouden deze grond moeten kopen (indien mogelijk) of adopteren, of anders teruggeven aan de gemeente Hoorn. Het onderwerp doet echter veel stof opwaaien en sommige bewoners voelen zich niet goed behandeld door de gemeente.

De gemeenteraad stemde unaniem in met het verzoek om een interpellatiedebat over dit onderwerp met wethouder Cilia van Weel. De raad steunde in meerderheid de wethouder in haar betoog dat het kadaster leidend moet zijn voor de vraag of een bepaald stuk grond van de gemeente of van de bewoners is. Tevens steunde de grote meerderheid van de raad de manier waarop de wethouder uitvoering geeft aan het door de raad vastgestelde beleid voor aanpak oneigenlijk gebruik van het openbaar groen. Wel vroeg de raad om meer aandacht voor de communicatie met bewoners.
Laatste wijziging van deze pagina: 27 mei 2009