Vlaamse Overheid

Tielt-Winge

Herstelling van het wegdek op de E314 in Tielt-Winge

Vlaamse overheid

woensdag 27 mei 2009

Op de E314 in Tielt-Winge is op zondag 24 mei in de namiddag een opstuwing in het wegdek ontstaan in de rijrichting van Leuven. Omwille van de ernst van de schade, en om de hinder voor de weggebruikers te beperken, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een aannemer de hele nacht van zondag op maandag laten doorwerken aan een snelle, tijdelijke herstelling. De tijdelijke asfaltlaag moest maandag en dinsdagochtend omwille van de weersomstandigheden nog verder uitharden. Sinds dinsdagochtend kan het verkeer richting Leuven twee rijstroken (de rechterrijstrook en de pechstrook) gebruiken. De aannemer is ondertussen begonnen met de definitieve herstelling van het wegdek. Er wordt telkens een rijstrook hersteld, zodat er tijdens de ochtendspits steeds twee versmalde rijstroken open blijven.

Op dinsdag is de aannemer begonnen met de heraanleg van de linkerrijstrook. Het verkeer kan ondertussen de rechterrijstrook en de pechstrook gebruiken. Dat zal duren tot vrijdag 29 mei. Tijdens het verlengde weekend zal dan de rechterrijstrook aangepakt worden. Ten slotte zal ook de pechstrook hersteld worden van dinsdag 2 juni tot vrijdag 5 juni. Enkel na de ochtendspits en tijdens het weekend zal het verkeer maar één in plaats van twee rijstroken kunnen gebruiken.

De herstelling van de E314 en de aanleg van een laag geluidswerend asfalt op het wegdek staan op het investeringsprogramma van AWV van 2009. Er wordt een bestek uitgewerkt om de lokale gebreken op de E314 definitief te herstellen, en het wegdek daarna te overlagen met een geluidsarme asfaltverharding. De werken zullen vermoedelijk uitgevoerd worden in het voorjaar van 2010. Ondertussen houdt het agentschap het wegdek in de gaten.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be