Gemeente Graafstroom


Realisatie dorpshart Bleskensgraaf stap dichterbij

Realisatie dorpshart Bleskensgraaf stap dichterbij

Op 20 april 2009 heeft de gemeenteraad ingestemd met het dorpshartplan van Bleskensgraaf. Daaropvolgend hebben op 27 mei 2009 de gemeente Graafstroom en woningcorporatie Tablis Wonen uit Sliedrecht de ontwikkelingsovereenkomst ondertekend voor de verdere uitwerking en realisatie van het dorpshart Bleskensgraaf. Gemeente en Tablis Wonen trekken hierin gezamenlijk op.

Met de ondertekening van de overeenkomst is de weg vrij gemaakt voor de daadwerkelijke realisatie van een nieuw dorpshart in Bleskensgraaf. Met een concentratie van nieuwe winkels aan de Kerkstraat krijgt het dagelijks winkelaanbod een belangrijke impuls.

In totaal gaat het om ruim 800 m2 bruto winkeloppervlak. De supermarkt is daarbinnen de trekker. Daarnaast voorziet het plan in een negental woningen die met name bedoeld zijn voor starters en/of senioren. Tevens wordt de openbare ruimte rondom het nieuwe winkelgebied flink opgewaardeerd met nieuwe bestrating en groen.

Met de realisatie van het dorpshartplan wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het basisvoorzieningenniveau. De Spil zorgt voor behoud van sociaal-maatschappelijk-culturele basisvoorzieningen, Graafzicht voor het behoud van zorgvoorzieningen en het dorpshartplan voor het behoud van de winkelvoorzieningen.De trilogie is daarmee compleet.

.