UMC Utrecht


UMC Utrecht genomineerd voor ICT Award

Het ICT-Office heeft het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) genomineerd voor de ICT-Office Innovatie Award 2009. De award wordt uitgereikt aan de persoon of organisatie die een strategische leidende rol heeft gespeeld in een innovatief ICT-traject en daarmee een spraakmakende voorbeeldfunctie heeft vervuld bij de versnelling van ICT-innovaties in het afgelopen jaar (2008).

Het UMC Utrecht dankt de nominatie aan haar deelname in PAZIO, de Patiëntgeoriënteerde Zorg Informatie Omgeving. PAZIO is een gezondheidsportaal dat bestaande e-health diensten integreert in één omgeving. Voor alle toepassingen in PAZIO geldt dat de gebruikers, zorgconsumenten en zorgverleners hun gegevens slechts eenmalig hoeven in te voeren. Ook regelt PAZIO de aansluiting met de informatiesystemen van de zorginstellingen. Zorgconsumenten krijgen toegang tot PAZIO via de site van hun zorgverlener, die met de zorgconsument bepaalt welke functionaliteit beschikbaar komt.

PAZIO biedt voordelen voor zowel de zorgconsument als de zorgverlener. Zo beschikt de consument via PAZIO over betrouwbare en op maat gesneden, persoonlijke zorginformatie. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld online afspraken te maken met de huisarts of herhaalrecepten aan te vragen.
Met PAZIO is ook alle relevante dossierinformatie direct bij de betrokken zorgprofessionals bekend. Hierdoor wordt bijvoorbeeld verwijzing tussen zorgprofessionals eenvoudiger en efficiënter.

Volgens programmamanager Andre Dekker biedt PAZIO `samenhang in zorg, betrouwbare medische informatie en geeft het de patiënt de regie over zijn of haar behandeling'.

PAZIO is een initiatief van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (voorzitter van het consortium), Imtech, VitalHealth Software, Mediportaal, VitaValley en het Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum. PAZIO wordt gesteund door de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, zorgverzekeraar AGIS en diverse gemeentes en provincies. PAZIO start na de zomer met een pilot onder 500 patiënten in de wijk Leidsche Rijn te Utrecht, met ruim 100.000 toekomstige inwoners de grootste nieuwbouwwijk in Nederland

Naast het UMC Utrecht zijn ook CTAC Powerhouse en Remmert Stipdonk van Logica genomineerd. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Nationale ICT Awards op 27 mei 2009 in Den Haag.

Meer informatie:
UMC Utrecht
Afdeling patiëntenservice

088 - 755 6208
woensdag 20 mei 2009