Politie Brabant-Noord

Politie houdt daders aan van vechtpartij

Boxtel, 27-05-2009

De recherche van het District Aa en Dommel van de regiopolitie Brabant-Noord denkt met de aanhouding van 4 mannen een mishandeling van 7 april jl in Boxtel opgelost te hebben. De aangehouden mannen zijn: 21 jaar en 23 jaar uit Rotterdam, 23 jaar uit Boxtel en 21 jaar zonder een vast woonadres.

Mishandeling

Op die dag omstreeks 00.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen van meerdere getuigen dat er een vechtpartij in de omgeving van de Poolsestraat zou zijn. Daarbij zou één man door enkele mensen mishandeld worden. Toen de politie ter plaatse kwam bleek het slachtoffer een 28-jarige inwoner uit Boxtel te zijn. Hij was in en voor zijn woning door een groep in elkaar geslagen. Hij had daardoor licht letsel aan zijn bovenlichaam opgelopen. De daders waren vermoedelijk in een gereed staande auto gevlucht.

Onderzoek

De recherche was direct een onderzoek gestart. Uit dat onderzoek bleek dat er bij de mishandeling ook nog geschoten was met een vuurwapen waarbij niemand gewond was geraakt. De rechercheurs kwamen onder andere via het kenteken van de vluchtauto bij één van de verdachten uit. Het lukte niet om deze man aan te houden maar hij kon bij toeval in zijn woonplaats Rotterdam bij een alcoholcontrole aangehouden worden op zaterdag 23 mei.

Vanmorgen vroeg zijn de andere drie verdachten aangehouden, twee in Boxtel en één in Arnhem. Hiervoor is de politie in meerdere woningen binnen gevallen waarbij in een woning in Arnhem en in een woning aan de van Randerodestraat hennepkwekerijen aangetroffen werden.

De recherche gaat verder met het onderzoek.