Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 27-05-2009

Vrouw aangehouden voor stalking

ZEVENBERGEN: De politie hield dinsdagochtend een 41-jarige vrouw uit Zevenbergen aan in haar woning. De vrouw wordt verdacht van het bedreigen en stalken van haar ex-man. Ook wordt ze verdacht van smaad.

De vrouw zou haar 45-jarige ex hebben bedreigd middels sms'jes en kaarten. Ook werd de nieuwe woning van de man beklad met verf en werden familieleden van de man bedreigd. De 45-jarige man uit
Zevenbergen deed afgelopen mei aangifte van stalking. Dit zou toen al meer dan een jaar aan de gang zijn. Reden hiervoor zou onvrede over de breuk tussen de twee zijn.

Over stalking

Er is sprake van stalking wanneer iemand frequent en doelbewust wordt lastiggevallen, met de bedoeling die persoon ergens toe te dwingen of bang te maken. De Nederlandse term voor stalking is belaging. Het kan relatief onschuldig beginnen, maar wanneer de belaging extremere vormen aanneemt, kan dat het leven van slachtoffers beheersen. De politie adviseert niet te lang te wachten met het melden van de belagingen.
Tevens is het raadzaam om goed bij te houden waar, wanneer en hoe de belaging plaats vindt en daarvan de politie op de hoogte te houden. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe groter de kans dat de stalker kan worden aangepakt.
Er zijn civielrechtelijke mogelijkheden voor een slachtoffer, zoals een straatverbod voor de belager. De politie kan ook een
strafrechtelijk onderzoek doen. Een eerste stap daartoe is het opnemen van een aangifte. Zij kan ook een zogeheten normstellend gesprek met de stalker aangaan, waarin deze duidelijk wordt gemaakt dat zijn gedrag niet kan. De praktijk leert dat meer dan de helft van de stalkers na zon gesprek besluit te stoppen met het gedrag. De maximale celstraf voor stalking is drie jaar.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning

OUDENBOSCH: De politie trof dinsdag een in werking zijnde
hennepkwekerij aan op de zolder van een woning aan de Spuilaan. De kwekerij bestond uit 124 hennepplanten en bijbehorende apparatuur. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor door een tip. Na
verschillende warmtemetingen en een meting op het elektriciteitsnet werd vastgesteld dat in de woning vermoedelijk een kwekerij zat. De planten en de apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. Een 18-jarige bewoner van het pand is aangehouden als verdachte. Ook de moeder van de verdachte is aangehouden. De vrouw stond ook
ingeschreven op het adres waar de kwekerij is aangetroffen. Zij bleek hier echter niets mee van doen te hebben. Voor haar is een sepot opgemaakt. Tegen de andere verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten van drugshandel aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Bergen op Zoom aan op verdenking van handel in softdrugs. De politie hield diezelfde dag een man aan die ruim 200 gram hennep had gekocht bij een pand in de Bosstraat. De 30-jarige man uit Deurne verliet het pand met een plastic tas die even daarvoor door een andere man was afgegeven. Bij controle door de politie bleek er hennep in de tas te zitten. De man is aangehouden en na verhoor met een boete van 1100,- in vrijheid gesteld.

Maandag werden ook al vijf personen aangehouden in verband met handel vanuit het pand. Drie van hen waren Franse toeristen, die 850 gram hennep hadden gekocht bij het pand. Ze werden gezien, toen ze zich vreemd gedroegen in de Bosstraat en gecontroleerd op de Gagelboslaan. Er bleek een tas met hennep in hun auto te liggen.
Na aanhouding van de toeristen hield de politie ook twee mannen uit Bergen op Zoom aan in het pand. Zij verklaarden niets met de handel te maken te hebben.

Aan de hand van camerabeelden werd de 26-jarige man aangemerkt als verdachte. Hij wordt ervan verdacht de drugs te hebben geleverd bij het pand in de Bosstraat. De man werd maandagmiddag aangehouden, nadat hij opvallend veel rondjes reed door de Bosstraat. Bij controle bleek hij aangemerkt te zijn als verdachte van drugshandel. De man is aangehouden. Hij was in bezit van een groot geldbedrag. Dit is in beslag genomen. De 26-jarige man is in verzekering gesteld.

Vrouw valt uit raam woning

ROOSENDAAL: Een getuige meldde dinsdag even voor middernacht dat er in de tuin van een woning aan de Titus Brandsmastraat een naakte vrouw lag, die vermoedelijk uit het raam was gevallen. Bij arriveren bleek de 39-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats verwondingen te hebben in het gelaat en aan haar hoofd. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.
De echtgenoot van de vrouw, een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, verklaarde dat ze onder invloed verkeerde van alcohol en medicatie. Gezien het feit dat de man bebloede verwondingen in het gezicht had en de verdere omstandigheden is de man aangehouden voor eenvoudige mishandeling met zwaar letsel tot gevolg. De man verklaarde dat de vrouw van hem niet naar beneden mocht en dus in de slaapkamer moest blijven. Vervolgens hoorde hij gestommel en zag hij zijn vrouw in de tuin liggen.
De verdachte is ingesloten voor verhoor. Ook van de vrouw zal een verklaring worden afgenomen.

Aanhouding voor mishandeling en vrijheidsberoving

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg dinsdag even na 23.00 uur melding dat er aan de Gertrudisboulevard een man stond die helemaal in paniek was, omdat er mannen achter hem aan zouden zitten. De politie trof de 20-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Hij verklaarde dat hij thuis was, toen er een bekende aan de deur stond die hem vroeg met hem mee te gaan. De Bergenaar stapte bij de bekende in de auto. Ze stopten bij het Klaproosplein, waar een onbekende man instapte. Hierna werd de Bergenaar door de bekende en de onbekende man mishandeld. Hij hield hieraan licht letsel in het gezicht over. Op een gegeven moment stopte de auto nabij de Gertrudisboulevard en kon de man vluchten. De politie nam aangifte van hem op van bedreiging, mishandeling en
wederrechtelijke vrijheidsbeneming. Aan de hand van de verklaring van het slachtoffer hield de politie een 42-jarige man uit Bergen op Zoom aan in zijn woning. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Bestuurder gewond bij frontale aanrijding

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag gebeurde er een ongeval in de Spoorstraat. Een 47-jarige automobilist uit Roosendaal reed in de Spoorstraat in de richting van het station. Volgens zijn verklaring was hij zijn radio aan het instellen en verloor hierbij de controle over het voertuig. De auto belandde op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in aanrijding met een tegenligger. Deze auto werd bestuurd door een 22-jarige man uit Roosendaal. Hij bleef ongedeerd.
De 47-jarige man raakte bij het ongeval gewond, doordat hij met zijn hoofd door de voorruit van de auto ging. Hij is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Voor vertrek van de ambulance gaf de man in een gesprek met de politie toe dat hij had gedronken. In het ziekenhuis is van hem bloed afgenomen voor een alcoholtest.
Beide voertuigen waren na het ongeval dusdanig beschadigd, dat ze getakeld moesten worden. De brandweer heeft het wegdek gereinigd.

Vrachtwagenchauffeur lichtgewond bij ongeval

STANDDAARBUITEN: Dinsdag kantelde tegen 21.00 uur een vrachtwagen op de A17 ter hoogte van het knooppunt Noordhoek. De vrachtwagen kwam uit de richting Roosendaal en reed in de richting Fijnaart, toen hij kantelde in de bocht. Bij arriveren van de politie was de chauffeur al uit de cabine. Hij had diverse snijwonden in gezicht en op het lichaam en is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht. Van de chauffeur is een verklaring afgenomen over de aanleiding van het ongeval.
De gekantelde vrachtwagen was geladen met plastic bolletjes. De benzinetank van het voertuig was bij het ongeval lek geraakt en er stroomde diesel uit de tank, waarin enkele honderden liters brandstof zaten, op het wegdek. Het wegdek en de berm waren beschadigd.
Rijkswaterstaat is in kennis gesteld en heeft voor een omleiding en de reiniging van het wegdek gezorgd. Ook de reparatie van het wegdek zal door Rijkswaterstaat worden verzorgd. Met behulp van een mobiele kraan is de vrachtwagen geborgen door een bergingsbedrijf.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-05-2009 15:51 | © Regio Midden en West Brabant |