Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 27-05-2009

Motorrijder rijdt politiebiker aan

TILBURG: Een 43-jarige biker van de Politie Midden en West Brabant is dinsdagavond 27 mei licht gewond geraakt toen een motorrijder op hem inreed. De bewuste motorrijder is gearresteerd en in verzekering gesteld. Het gaat om 26-jarige inwoner van Roosendaal.

Twee bikers waren in de Buurmalsenlaan, toen er een motorrijder zonder helm naderde. De man kreeg een stopteken, waar hij geen gevolg aan gaf. Hij reed met zijn crossmotor het trottoir op om aan de controle en een bekeuring te ontkomen. Daar stond echter de 43-jarige agenten die zijn fiets dwars op de stoep zette. De verdachte reed echter in op de biker die op het trottoir stond. Er volgde een aanrijding waarbij zowel de agent als de motorrijder ten val kwam. Na zijn val krabbelde de motorrijder omhoog en probeerde hardlopend om te ontkomen. Hij werd ingehaald en gearresteerd. De biker liep bij het voorval een gekneusde duim en een aantal schaafwonden op. Hij deed aangifte. De verdachte is een 26-jarige inwoner van Roosendaal. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De man wordt verdacht van poging tot doodslag en is ingesloten.

Verdachte opgepakt na brandstichting

TILBURG: De Tilburgse heeft een 37-jarige man opgepakt naar aanleiding van een brand in de Borculolaan. In de nacht van dinsdag 26 mei op woensdag 27 mei 2009 meldden omwonende brand in de woning. De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Er waren echter direct vermoedens van brandstichting. Om die reden is de 37-jarige bewoner gearresteerd. Hij was overigens niet thuis toen de brandweer en politie arriveerden. Nader onderzoek en verhoor moeten uitwijzen of de verdachte mogelijk iets te maken heeft met de zaak. Bij de brand kreeg de aanwezige hond last van ademhalingsproblemen. Het dier kreeg van het brandweerpersoneel zuurstof toegediend en is voor verdere medische zorgen overgedragen aan de dierenambulance.

Arrestatie bij aantreffen gestolen buit

OISTERWIJK: In de nacht van maandag 25 mei op dinsdag 26 mei werd een grote partij terrasmeubilair gestolen bij een restaurant aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk. Het meubilair stond aan de ketting, buiten het pand. Het ging om enkel stoelen, tafels en twee banken met een geschatte waarde van 15.000,-
De gedupeerde eigenaar deed aangifte van de diefstal. Hij kreeg via-via informatie waar de spullen mogelijk zouden staan. De wijkagent ging polshoogte nemen op dat adres in Oisterwijk, waarbij hij direct beledigd werd door een 19-jarige man uit Vlijmen. Het gedrag van de jongeman was aanleiding voor zijn arrestatie.

In de tuin achter de woning stond het gestolen meubilair opgesteld. Het terras meubilair is door de politie in beslag genomen en terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.
Gaande het onderzoek bleek dat de 19-jarige arrestant vermoedelijk betrokken is bij de diefstal en/in heling van de gestolen goederen. Om die reden is de verdachte in verzekering gesteld.

Politie rolt wietplantages op

OISTERWIJK: De politie ontmantelde dinsdag 26 mei twee
hennepkwekerijen aan de Ambachtstraat in Oisterwijk.

In een berging stonden 360 hennepplanten opgesteld onder 26
assimilatielampen van 300 Watt. De stroom was buiten de meter om aangesloten, wat een indicatie is voor fraude. Een 26-jarige verdachte werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en diefstal van elektriciteit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Een tweede kwekerij vond de politie in een schuurtje op een ander adres. Daar bestond de hennepkwekerij uit 45 planten. Op dit adres werd een 40-jarige verdachte aangehouden.
Ook hij kreeg proces-verbaal voor diefstal van stroom en overtreding van de Opiumwet

Het was overigens niet de eerste keer dat de politie wietplantages aantrof op deze adressen.
In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via
0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie onderzoekt overval in woning

TILBURG: Een 32-jarige man uit Tilburg is in de nacht van dinsdag 26 mei op woensdag 27 mei in zijn woning aan het Merodeplein overvallen. Er is vermoedelijk sprake van twee daders die er zonder buit vandoor gingen.

De aangever verklaarde dat hij rond 05.15 uur wakker werd van
verdachte geluiden.
Hij zag vervolgens twee onbekende mannen in zijn woning die hem bedreigden met een vuurwapen. Ook werd zijn 36-jarige vrouw bedreigd, waarbij de daders geld eisten.
De daders zijn uiteindelijk zonder buit vertrokken. Meteen na het incident heeft een politiehond de directe omgeving vergeefs afgezocht naar de daders. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan op basis waarvan de recherche een nader onderzoek instelt. In de woning is een
sporenonderzoek ingesteld. In de loop van de ochtend hebben agenten ook de buurtbewoners ondervraagd over het voorval.

Auteur; Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-05-2009 16:25 | © Regio Midden en West Brabant |