Gemeente Hilversum

Karin Walters trots op resultaten van 2008

publicatiedatum: woensdag 27 mei 2009

De financiële toekomst voor Hilversum is weliswaar niet rooskleurig, maar het had veel erger kunnen zijn. Dat is de strekking van de visie van de wethouder van Financiën Karin Walters. "Dat blijkt wel uit het resultaat van de Jaarrekening 2008. We hebben 2008 afgesloten met een positief resultaat van 4,3 miljoen euro. En dat geld zetten we meteen in om de gevolgen van de economische crisis het hoofd te bieden".

Met vooruitziende blik zetten college en gemeenteraad eerder al een reeks crisismaatregelen in. Zo wordt er in een extra wijk riolering vervangen, de restauratie van de Dudoktribune wordt aangepakt en de eerste koopzondag met gratis parkeren is al achter de rug. Er is geld beschikbaar voor stadspromotie en verbetering van de markt. De gemeente maakt zich sterk om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Kleinere ondernemers die in zwaar weer komen, worden ondersteund. En de langdurigheidstoeslag voor bijstandsgerechtigden wordt ook verbeterd.

Mooi
De wethouders is er trots op wat de gemeente in 2008 allemaal tot stand heeft gebracht. Een greep daaruit. De conferentie Rondkomen. "Een succes, omdat mensen onderling in gesprek raakten en tips uitwisselden. We hebben transparant gemaakt waarop mensen recht hebben. Er wordt veel gebruik gemaakt van het instrument www.berekenuwrecht.nl . In september opende sociaal pension De Cocon haar deuren aan de Neuweg. Hilversum investeert in sport voor alle bewoners. Sporthal De Lieberg werd in gebruik genomen". Het Filmtheater ging open en dat trekt 70.000 bezoekers per jaar. De openbare bibliotheek onderging een metamorfose. In de Hilversumse Meent kwam een mooie combinatieschool tot stand. In 2008 en 2009 werden zevenhonderd nieuwe monumenten aangewezen. De nieuw gevormde regionale brandweer opende een moderne kazerne. De buitenring Noord kwam gereed. "Het Den Uylplein is voltooid en dat levert veel positieve geluiden op. Het experiment met gratis openbaar vervoer is verlengd". Tenslotte werd het nieuwe Stadskantoor in gebruik genomen. "Het is al met al mooi dat er zoveel tot stand is gekomen en dat we ook nog 4,3 miljoen euro hebben overgehouden", aldus wethouder Walters.

De Jaarrekening wordt op 11 juni besproken in De Discussie (aanvang 15.30 uur) en op 25 juni in Het Besluit van De Raad.