Gemeente Tilburg

Persbericht
27 mei 2009

Fietsruimen Damstraat

Fietsoverlast zorgt voor onveilige verkeerssituatie

In een groot deel van de binnenstad is het verboden om fietsen te stallen. Dit geldt ook voor de Damstraat. De Damstraat wordt tijdelijk gebruikt als doorgaand fietspad vanwege de verbouwing van de Heuvelring. Verkeerd gestalde fietsen zorgen hier nu voor een onveilige verkeerssituatie.

Vanaf dinsdag 26 mei staat er een geel waarschuwingsbord om fietsers te wijzen op het feit dat er fietsen op deze locatie geruimd worden. Verkeerd gestalde fietsen worden voorzien van een waarschuwingslabel. Hierop staat dat de eigenaar een uur de tijd krijgt om de fiets te verwijderen. Na dat uur neemt de ruimploeg deze fietsen mee naar de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) in de Koopvaardijstraat 19a.

Fietseigenaren worden ter plaatse door de ruimploeg geïnformeerd en gewezen op de fietsenstallingen van de gemeente Tilburg (Heuvel, Pieter Vreedeplein, Katterug, Concertzaal). Deze fietsenstallingen zijn gratis, veilig en goed bereikbaar. Geruimde fietsen kunnen worden opgehaald bij het AFAC. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs én een fietssleutel kan de eigenaar tegen betaling van 10 euro de fiets weer mee naar huis nemen.

---