Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z09609

Vragen van de leden Pechtold en Van der Ham (beiden D66) aan de staatsecretaris voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over de wens voor voortgezet openbaar onderwijs. (Ingezonden 25 mei 2009)
1
Wat is uw reactie op de actie van een aantal ouders en docenten in Barneveld en omgeving die zich inzetten voor een vestiging van openbaar voortgezet onderwijs in hun gemeente? Wat is de reactie van het kabinet op het verwijt dat het gemeentebestuur niet proactief genoeg heeft opgetreden? 1) 2)


2
Hoe wordt in zijn algemeenheid geborgd dat afnemende behoefte aan bijzonder onderwijs en/of groeiende behoefte aan openbaar onderwijs tijdig wordt geïdentificeerd en dat aan de veranderende vraag gevolg wordt gegeven?


3
Maken gemeenten en andere verantwoordelijken voldoende werk van het peilen van de behoefte voor openbaar onderwijs? Wordt hierop voldoende toegezien? Is daarbij bijzondere aandacht voor die gemeenten en regio's waar de spreiding van (voortgezet) openbaar onderwijs dunner is? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?


1) Barneveld telt ook niet-christenen, Volkskrant 14 mei 2009
2) TV-Gelderland