Leefbaar Rotterdam


woensdag, mei 27, 2009

Tariq Ramadan wel of niet adviseur voor gemeente Rotterdam?

Aan: Het college van Burgemeester en Wethouders Stadhuis Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Rotterdam, 27 mei 2009

Betreft: schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording Onderwerp: Tariq Ramadan

Geacht College,

Volgens het AD van zaterdag 23 mei jl. is het onduidelijk of dhr. Ramadan de gemeente Rotterdam daadwerkelijk van advies gaat voorzien. Tijdens de laatste persconferentie van dhr. Ramadan en wethouder Grashoff heeft dhr. Ramadan gezegd dat hij twee adviezen, over de arbeidsmarkt en over de media, inmiddels had ingeleverd.

Ik heb over dit onderwerp een aantal vragen aan het College.


1. Wat is er met deze adviezen gebeurd?

2. Wanneer gaat het College deze adviezen openbaar maken en waarom is dat tot nu toe nog niet gebeurd?

Volgens hetzelfde artikel krijgt dhr. Ramadan een rol in de afgekondigde stadsdebatten. Samen met andere deskundigen kan hij meedoen aan een z.g. masterclasses. Maar dhr. Ramadan wordt niet meer direct door de gemeente ingehuurd: het is aan maatschappelijke organisaties om hem uit te nodigen en die kunnen dan subsidie krijgen.

Eerder meldde het College dat dhr. Ramadan ingezet zou worden voor debatten in de stad. Het College vond dat deze debatten een duidelijke meerwaarde voor de stad hadden. Nu begrijp ik dat deze debatten alleen plaatsvinden wanneer maatschappelijke organisaties het initiatief nemen. Het College onderneemt zelf niets. Leefbaar Rotterdam wil voor eens en altijd duidelijkheid of dhr. Ramadan nu wel of niet adviseur blijft betreffende integratie voor de gemeente Rotterdam.


3. Kan het College hier zo snel mogelijk uitsluitsel over geven?
4. Krijgen de andere deskundigen zoals in het AD vermeld hetzelfde uurloon als dhr. Ramadan?

5. Kan het College uitsluitsel geven wat nu nog precies de verlenging van zijn contract inhoudt, uitgezonderd de leerstoel aan de Erasmus Universiteit?

6. Voor wat en hoeveel krijgt Ramadan nu betaald door de gemeente Rotterdam? En wat krijgt hij betaald wanneer geen enkele maatschappelijke organisatie hem uitnodigt voor een debat?
7. Is er nog een contractuele consequentie voor de gemeente Rotterdam als dhr. Ramadan niet meer direct door de gemeente wordt ingehuurd?

Verder vindt Leefbaar Rotterdam dat dit College wel heel makkelijk probeert weg te komen met de aanstelling en het contract van de heer Ramadan.


8. Is het College het met LR eens dat er nu geen enkele verantwoordelijkheid meer wordt genomen t.a.v. dhr. Ramadan door dit College?

9. Door wie en hoe worden de subsidies aan maatschappelijke organisaties getoetst, die dhr. Ramadan uitnodigen voor een debat?

Met vriendelijke groet,

Anita Fähmel,
Leefbaar Rotterdam