Gemeente Waddinxveen


Intentieverklaring gemeente Waddinxveen en Zorgpartners Midden-Holland over nieuwbouw Souburgh getekend
Van links naar rechts: Dhr. Joling, Wethouder Gerts, loco-burgemeester Dijksterhuis en Dhr. Blankemeijer

Loco-burgemeester mr. W.H.K. Dijksterhuis en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners, mr. G.J. Blankemeijer, hebben op 27 mei 2009 een voorovereenkomst getekend. Gemeente Waddinxveen en Zorgpartners Midden-Holland gaan de haalbaarheid van vervangende nieuwbouw voor Zorgcentrum Souburgh onderzoeken.

De gemeente Waddinxveen en Zorgpartners hebben de intentie voor een realisatieovereenkomst voor het nieuwe Souburgh. De vervangende nieuwbouw heeft als resultaat een zorgcomplex van 70 verpleeghuisplaatsen en 56 zorgappartementen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft al eerder de bereidheid uitgesproken om mee te werken aan het plan en hiervoor het geldende bestemmingsplan te wijzigen. Het plan past namelijk binnen de ambitie van het college om de al aanwezige voorzieningen voor senioren in het gebied in en rondom het gebied van Station tot Brug verder uit te breiden.

Zorgpartners Midden-Holland heeft na de positieve reactie van het college een aanvraag ingediend bij het ministerie van VWS. Eind 2008 heeft het ministerie van VWS op deze aanvraag een positieve beschikking afgegeven. Door de gemeente Waddinxveen en Zorgpartners Midden-Holland zijn daarna besprekingen gestart over de voorovereenkomst. Deze zijn nu bekrachtigd in een gezamenlijke ondertekening.