Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen straatroof

Eindhoven Woensel-Zuid, 27-05-2009 o Dinsdagmorgen is een 19-jarige Eindhovenaar tussen 8.00 en 8.15 uur op de Orpheuslaan (ter hoogte van de Amazonelaan) beroofd.

Hij stond daar rond die tijd met zijn bedrijfsbus stil aan de kant van de weg. Toen hij na controle van zijn laadbak weer in wilde stappen, kwamen vanaf de Kennedylaan drie personen op twee scooters aanrijden. De Eindhovenaar werd door hen beetgepakt en bedreigd met een steekwapen. Hij werd beroofd van zijn portemonnee. Uit de bus namen de daders een fotocamera en een onbekend geldbedrag mee. Daarna reden zij weg via het bospad richting het sportpark en de Technische Universiteit.

Signalement van de daders
Het signalement van de daders luidt als volgt: alle drie de daders waren 1.75-1.80 meter lang, 20 tot 25 jaar oud, en hadden een normaal postuur. Twee van hen hadden een getinte huidskleur en spraken met een buitenlands accent. Een van hen droeg een blauw/zwarte helm en een donkere jas met capuchon, een donkerblauwe spijkerbroek en donkere sportschoenen. De ander droeg een blauwe helm met zilveren strepen, een donker T-shirt van Replay (wit met gele letters) en een donkerblauwe spijkerbroek. De derde persoon had een blanke huidskleur, bruin haar en sprak Nederlands. Hij droeg een blauw/zwart petje en een geel regen/wind jack. Een scooter werd bestuurd door de blanke jongen. Op de andere scooter (kleur blauw/ paars) zaten de twee daders die een helm droegen.

Heeft u iets gezien?
De politie komt graag in contact met getuigen die iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0900-7000.