Ministerie van Economische Zaken

WCIT trapt af; nog één jaar te gaan

27 mei 2009 | nieuwsbericht | ICT-beleid

Staatssecretaris Heemskerk heeft woensdag 27 mei 2009 samen met burgermeester Job Cohen van Amsterdam en Coks Stoffer, voorzitter van de Stichting Voorbereiding WCIT de voorbereidingen voor het WCIT 2010 officieel afgetrapt.

WCIT, vaak vergeleken met de Olympische Spelen van de ICT, vindt van 26 tot en met 28 mei 2010 plaats in Amsterdam. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement komen politici, CEO's van ICT-bedrijven, topmanagers van bedrijven en overheden bij elkaar om de kansen en mogelijkheden die de toepassing van ICT biedt met elkaar te bespreken. Het thema van het congres in 2010 is Challenges of Change. Subthema's zijn bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg, transport en mobiliteit en duurzaamheid. Bij de officiële aftrap werden de contouren en ambities van het evenement breed uiteengezet. Zo maakte Heemskerk bekend dat hij probeert Gouverneur Arnold Schwarzenegger naar Nederland te krijgen vanwege de belangrijke rol die Californië speelt bij het verduurzamen van de ICT-sector.

Sterk Nederlandse vestigingsklimaat

Het World Congress on Information Technology (WCIT) vindt in 2010 in Amsterdam plaats en is volgens Heemskerk bij uitstek een kans om buitenlandse ICT-bedrijven te wijzen op het sterke Nederlandse vestigingsklimaat. "Nederland wordt meer en meer de ICT-gateway tot Europa. Dit evenement biedt extra kansen dit nog eens te onderstrepen en ons zelf en Amsterdam te profileren voor de crème de la crème uit de ICT-wereld" aldus Heemskerk.

De voorbereidingen voor WCIT 2010 zijn nu in volle gang. Komende tijd zullen er in de aanloop naar WCIT meerdere activiteiten plaatsvinden. Zo wordt door EZ op 22 juni as een groot congres over groene ICT georganiseerd.