Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 27-05-2009

Bewoner (65) verdacht van brandstichting

WAALWIJK: Bij de woningbrand in de Grotestraat, waarbij twee personen zwaar gewond raakten, is vermoedelijk sprake geweest van
brandstichting. De verdenking gaat uit naar de 65-jarige mannelijke bewoner van het pand. Zijn medisch herstel heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Daarna volgt het strafrechtelijke traject.

Op dinsdagmiddag 26 mei raakten twee personen zwaar gewond bij een woningbrand in de Grotestraat in Waalwijk. De 64-jarige bewoonster liep door de levensbedreigende verwondingen op. De 65jarige mannelijke bewoner is eveneens met ernstige brandwonden naar een
brandwondencentrum overgebracht. Er is een Team Grootschalige
Opsporing (TGO) geformeerd dat onder leiding van de Officier van Justitie de zaak onderzoekt.

Politie onderzoekt straatroof

RIJEN: De politie onderzoekt een straatroof, die plaats vond op dinsdagavond 26 mei aan de Leibeemd in Rijen. Het slachtoffer is een 20-jarige vrouw uit Rijen. Zij raakte licht gewond.

Het slachtoffer liep rond 21.00 nabij de visvijver aan de Leibeemd, toen zij door twee jongemannen werd lastig gevallen. Ze werd
beetgepakt en er werd aan haar laptoptas getrokken. Er ontstond een schermutseling waarbij het slachtoffer licht gewond raakte. De laptop viel uit de tas, waarna een van de mannen er bovenop trapte om de computer te vernielen. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met haar mobiele telefoon. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, waarbij hij ook het signalement van de daders omschreef. Het zou gaan om twee blanke mannen van circa 20 jaar.
De politie onderzoekt de beide zaken en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op telefoonnummer 0800 7000.

Man verdacht van inrijden op carnavalsvierder

KAATSHEUVEL: De politie hield woensdagochtend 27 mei een 19-jarige man uit Kaatsheuvel aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht in de nacht van 24 februari jl. een 23-jarige man uit Waalwijk te hebben mishandeld aan de Berndijksestraat.

Het slachtoffer was met een vriend carnaval gaan vieren in het centrum van Kaatsheuvel. Hier kregen de twee woorden met een groep jongeren. De onenigheid ontstond toen de groep de hoedjes opeisten die bij de carnavalspakken van de twee vrienden hoorden. Ze gaven deze af om verdere escalatie te voorkomen. Op de Berndijksestraat kwam het toch tot een confrontatie. Een van de belagers stapte hier in een auto en reed op de 23-jarige man in. Hij werd aangereden door de auto en kwam ten val. De bestuurder keerde het voertuig en wilde vermoedelijk nog eens op de man inrijden. Het slachtoffer wist weg te komen. Hij stelde zich onder behandeling van een arts en bleek een zwaar gekneusde knie te hebben opgelopen.
De politie stelde een onderzoek in en hield woensdag de 23-jarige verdachte aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De verdachte ontkende de bestuurder van de auto te zijn geweest. (auteur: Inge Rijgersberg)

Te snelle automobilisten moet rijbewijs inleveren

AALBURG / GENDEREN: Agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hebben de rijbewijzen van twee te snelle automobilisten ingevorderd.

Tijdens hun surveillance op dinsdagavond 26 mei met de onopvallende videoauto zagen zij een 30-jarige man uit Wijk en Aalburg op de Provincialeweg Oost rijden. Ter hoogte van Aalburg ging hij om 21.00 uur in de richting van de rotonde bij Veen, waarbij hij stevig gas gaf. De snelheidsmeting kwam uit op een gemiddelde snelheid van 141 en na de wettelijk correctie op 136 km/u reed. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De man kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

De tweede automobilist werd al een half uur eerder betrapt op het Lange Pad in Genderen. Hij overschreed de maximum snelheid (60 km/u) reed 52 km/u te snel. De verdachte is een 38-jarige man uit Wijk en Aalburg.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-05-2009 17:17 | © Regio Midden en West Brabant |