Facebook ontvangt investering van Digital Sky Technologies 27/05/2009 18:25

PR Newswire

PALO ALTO, Californië, May 27 /PRNewswire/ --

- Passieve investering omvat onder andere belang in preferente aandelen, gewone aandelen en ondersteuning van de voortgezette wereldwijde groei van Facebook

Facebook heeft vandaag bekendgemaakt dat Digital Sky Technologies (DST), een van de toonaangevende internet beleggingsgroepen wereldwijd, met een aanzienlijk belang in internetbedrijven in Oost-Europa en Rusland, een investering van US$200 miljoen in Facebook heeft verricht, in ruil voor preferente aandelen die een belang van 1,96 procent vertegenwoordigen in het aandelenvermogen dat wordt geëvalueerd op US$10 miljard.

Daarnaast heeft DST de intentie uitgesproken ten minste US$100 miljoen aan gewone aandelen Facebook over te nemen van bestaande houders van gewone aandelen. Dit zou resulteren in meer liquiditeit in ruil voor de aandelen van huidige en voormalige medewerkers van het bedrijf. De details van het plan worden naar verwachting deze zomer bekendgemaakt aan de aandeelhouders die voor deze regeling in aanmerking komen. In overeenstemming met het beleid dat Facebook bij andere recente beleggers heeft gehanteerd, zal DST niet vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur van Facebook en geen bijzondere toezichtrechten verkrijgen.

"Deze investering is een duidelijk bewijs van het aanhoudende succes van Facebook bij het vormen van een wereldwijd netwerk dat mensen in de gelegenheid stelt hun wel en wee te delen en met elkaar in contact te komen," aldus Mark Zuckerberg, CEO van Facebook. "We hebben er hard voor gewerkt om meer dan 200 miljoen mensen, waarvan 70 procent van buiten de Verenigde Staten, ertoe te bewegen hun wel en wee te delen met vrienden, familie en collega's. We zijn door diverse bedrijven benaderd, maar DST onderscheidde zich door het mondiale perspectief dat ze bieden. En dit wordt verder ondersteund door de indrukwekkende groei en financiële prestaties van hun beleggingen in internetactiviteiten. We verheugen ons op onze samenwerking met het DST-team."

"Onze ervaringen met investeringen in andere regio's hebben de enorme waarde aangetoond van bedrijven die zich bezighouden met sociale netwerken. Ze brengen een omwenteling teweeg in de wijze waarop mensen communiceren en met elkaar omgaan," aldus Yuri Milner, CEO van DST. "Bij elke belangrijke indicator - groei van het aantal gebruikers, betrokkenheid van de gebruikers, technologische innovatie en financiële prestaties - bevindt Facebook zich op een vergelijkbaar traject, maar dan op een veel meer wereldomvattende schaal. We zijn zeer enthousiast over onze investering in Facebook, Mark en zijn managementteam. Ze brengen meer openheid en verwantschap in deze wereld."

DST, met vestigingen in Londen en Moskou, is een gerespecteerd bedrijf met beleggingen in diverse succesvolle internetbedrijven. DST bezit aanzienlijke belangen in initiatieven in Rusland en Oost-Europa, zoals Mail.ru, Forticom en vKontakte. De belangrijkste bezittingen van DST vertegenwoordigen meer dan 70 procent van alle pageviews in het Russischtalige deel van internet, en haar sociale netwerken zijn marktleiders in meer dan 13 landen met een totale gecombineerde bevolking van meer dan 350 miljoen mensen.

DST wordt geleid door drie partners met elkaar aanvullende achtergronden in operationele activiteiten, investeringen en financiën: Yuri Milner, voormalige CEO van Mail.ru, de nr. 1 onder de Russische websites; Gregory Finger, voormalig hoofd van de Moskouse vestiging van NCH, een durfkapitaalfonds ter waarde van miljarden dollars; en Alexander Tamas, voormalig co-leider op het gebied van internet- en softwaredekking in EMEA voor de Investment Banking Division van Goldman Sachs. Dankzij haar diepe inzicht in de mogelijkheden op het gebied van technologie en sociale media past DST uitstekend bij Facebook. DST is een partner met verstand van zaken die kan helpen bij het creëren van nieuwe groeimogelijkheden.

Facebook organiseert een teleconferentie voor de media, vandaag om 9.45u. PDT. Geïnteresseerden in de V.S. kunnen bellen naar +1-877-809-9539. Geïnteresseerden van buiten de V.S. kunnen bellen naar +1-706-679-8713. Meld u aan met identificatienummer 11871648 om aan de teleconferentie deel te nemen. De herhaling van de teleconferentie zal een week lang te beluisteren zijn. Geïnteresseerden vanuit de V.S. kunnen de herhaling beluisteren door te bellen naar +1-800-642-1687. Geïnteresseerden van buiten de V.S. kunnen bellen naar +1-706-645-9291. Vermeld daarbij het identificatienummer 11871648.

Over Facebook
Facebook werd opgericht in februari 2004, en heeft als missie mensen in staat te stellen hun wel en wee te delen en meer openheid en verwantschap te creëren in deze wereld. Iedereen kan zich aanmelden voor Facebook en omgaan met mensen die ze kennen in een vertrouwde omgeving. Facebook is een bedrijf in particuliere handen en heeft haar hoofdkantoor in Palo Alto, Californië.

Over Digital Sky Technologies
DST werd in 2005 opgericht en is de grootste belegger in
internetactiviteiten van de Russischtalige en Oost-Europese markten. Daarnaast is het bedrijf een van de toonaangevende beleggingsgroepen wereldwijd die zich exclusief richten op internet en internetgerelateerde bedrijven. DST is een bedrijf in particulier eigendom dat wordt ondersteund door vooraanstaande Russische en Westerse financiële instellingen. DST heeft kantoren in Moskou en Londen. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.dst-global.com.

Facebook(R) is een gedeponeerd handelsmerk van Facebook Inc. Andere namen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Verenigde Staten: Larry Yu van Facebook, +1-650-543-7405; of Mike Buckley of Ashley Zandy, beiden van Brunswick Group, +1-415-293-8461, voor Facebook; Europa: Tim Burt of Ekaterina Alferova, beide van Brunswick Group, +44-20-7404-5959, voor Facebook. Rusland: Leonid Solovyev, +7-495-795-06-23; Europa: James Melville-Ross of Matt Dixon, +44-20-7831-3113; Verenigde Staten: Sage Baker, +1-415-293-4430, allen van Financial Dynamics, voor Digital Sky Technologies






-